Política 16/11/2017

Les bases de Podem decidiran els pactes postelectorals amb ERC o el PSC

Iglesias posa com a condició que els republicans renunciïn a la via unilateral

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Mónica Oltra, Ada Colau, Pablo Iglesias i Xavier Domènech al míting d'Arc de Triomf.

MadridDes de la maniobra per fer fora Albano Dante Fachin de la secretaria general de Podem Catalunya que Pablo Iglesias ja està en plena precampanya de cara al 21-D. Pendent de quan viatjarà a la capital catalana per donar suport al seu candidat, Xavier Domènech -tot apunta que farà campanya a l'anomenat cinturó roig de Barcelona-, ja ha deixat clars quins són, de moment, els seus límits després de les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pablo Iglesias pren el guant de la carta del líder d'ERC, Oriol Junqueras, des d'Estremera i s'avé a pactar amb els republicans sempre que renunciïn a la via unilateral i apostin per fórmules legals. Més contundent és de moment amb el PSC, a qui censura l'aval a l'article 155 i el fitxatge de Ramon Espadaler (de l'extinta Unió). "Caldrà discutir moltes coses, però es pot apostar per un govern progressista sempre que ERC renunciï a la via unilateral", ha assenyalat en declaracions des del Congrés. A més d'aquesta renúncia, demana explorar fórmules "democràtiques i legals" perquè un govern progressista seria "una bona notícia".

En canvi, ha censurat "l'aliança" del PSC amb el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, i Unió. Tot plegat ho veu com una traïció del PSOE. En aquest sentit ha recordat que la comissió sobre el model autonòmic que es va constituir ahir al Congrés, que els socialistes van "vendre" com un fòrum per enfrontar des del diàleg parlamentari "el problema territorial" i la reforma constitucional, finalment s'hagi convertit en el "club dels amics" del 155, on el PP no accepta modificar la carta magna i pretén fins i tot "recentralitzar més".

stats