Corinna, al podcast sobre Joan Carles I: "La gent no és conscient que l'esperit de Franco continua ben viu"

Acusa l'emèrit d'amenaçar-la per recuperar els 65 milions que li havia donat i diu que li va oferir un títol per casar-se amb ella

3 min
El rei emèrit Joan Carles I i la sexa examant Corinna Larsen .

BarcelonaLa versió de Corinna zu Sayn-Wittgenstein sobre la seva relació amb Joan Carles I és una història d'amor-odi constant en què l'emèrit suposadament passava de demanar-li matrimoni a amenaçar-la en qüestió de pocs anys. Així es desprèn del sisè episodi del podcast Corinna i el Rei, titulat La sang és més espessa i on critica l'actitud de l'anterior monarca afirmant que "l'esperit de Franco continua ben viu". L'empresària es refereix a la donació irrevocable de 65 milions d'euros que li va fer el 2012 –els diners que ell havia rebut de l'Aràbia Saudita i que se sospita que eren una comissió irregular pel contracte de l'AVE a la Meca– i assegura que l'emèrit la va pressionar perquè els utilitzés per pagar-li vols i hotels de luxe després d'abdicar el 2014. "Et vaig fer el regal i ara necessito accedir a part d'aquests diners", diu que li va dir. "Ara he abdicat i necessito aquestes coses, i francament pots fer-ho", hauria afegit, tot i que no hauria volgut que els milions se li ingressessin de manera legal en un compte declarat a Hisenda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'examant de Joan Carles I assegura que va arribar a rebre un correu electrònic de la periodista Ana Romero, especialitzada en informació de la Casa Reial, on li transmetia un "missatge" del mateix emèrit i del llavors director del CNI, Félix Sanz Roldán: "O tornes amb el rei, és a dir, o reprens la teva relació sentimental, o tornes els diners", explica. "Era clarament un xantatge [...] De sobte m'adono que si no faig el que em diuen, m'enfrontaré a acusacions de robatori. En aquell moment em vaig adonar que la situació s'havia trencat irremeiablement i que estava en veritable perill", diu Corinna. Entrevistada al mateix podcast, la mateixa periodista nega que Sanz Roldán hagués compartit cap informació amb ella.

L'empresària manté que les pressions van anar més enllà, i relata que el gener del 2015 Joan Carles I li va trucar el dia del seu aniversari –diu que en feia 50, però aquell any en complia 51– i li va explicar que era a l'Aràbia Saudita amb motiu del funeral del rei Abdullah. Corinna s'ho va prendre com una amenaça. "Imagina't que li diu a Salman, el nou rei de l'Aràbia Saudita, que aquell generós regal que el seu germà havia fet a Joan Carles havia estat robat per una dona malvada", assenyala, i després de referir-se al posterior assassinat del periodista Jamal Khashoggi (2018) afegeix: "La gent no tenia clar què suposava estar a la llista negra de l'Aràbia Saudita". Per a Corinna, l'emèrit li estava fent saber "com de lluny estava disposat arribar". "Me'n vaig adonar que estaven fent grans esforços per destruir-me", afirma, ja sigui a través d'una "eliminació física" o "empenyent-me al suïcidi", diu.

"Seria la seva altesa reial, princesa de Borbó"

L'empresària, que manté oberta a la justícia britànica una causa contra l'emèrit per assetjament, equipara aquest suposat comportament al dels "dictadors" i "governants autoritaris". "Són jugades com les de Franco o Stalin, i estem al segle XXI. Espanya és una democràcia. Crec que la gent encara no és conscient que l'esperit de Franco continua ben viu", sentencia. Les pressions que insisteix que va rebre per part de Joan Carles I, però, no haurien estat només pels diners. En un capítol anterior del mateix podcast ja havia explicat que l'emèrit li havia demanat casar-se amb ella amb un anell de diamants "gegantí", i en aquesta ocasió relata que hi va haver una segona petició de matrimoni.

"Em va dir que m'estimava, que volia casar-se amb mi i viure feliços per sempre. I llavors em va demanar que em casés amb ell", explica, assegurant que per mirar de seduir-la l'emèrit li va arribar a oferir un "títol fals" que la fes sentir part de la família reial: "Seria sa altesa reial, princesa de Borbó". "Tot era una fantasia, no m'ho vaig prendre seriosament, sinó com [coses d']un home que estava bastant desesperat", diu Corinna, que va rebutjar l'oferta de matrimoni. "Em vaig adonar que un rei catòlic mai podria divorciar-se", argumenta.

stats