Política 26/06/2019

La Crida convoca una concentració dijous a la delegació del govern espanyol per reclamar l'absolució dels presos

La plataforma inicia una campanya per exigir la llibertat dels encausats a l'espera de la sentència

Ara
1 min
La Crida descarta figurar en una coalició amb el PDECat al Congrés

BarcelonaLa Crida Nacional per la República ha convocat per aquest dijous una concentració davant la delegació del govern espanyol per reclamar l'absolució dels presos polítics. L'entitat, impulsada per l'expresident Carles Puigdemont i l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez, engega a partir d'ara una campanya per reclamar la llibertat dels encausats i el retorn dels exiliats a l'espera que el Tribunal Suprem dicti una sentència sobre el judici de l'1 d'Octubre. La primera acció és una mobilització. La Crida ha remès un comunicat en què explica que hi haurà la intervenció del secretari general, Toni Morral; l'advocat Jaume Alonso Cuevillas i Joan BonaNit.

Des de la seva fundació al mes de gener, la Crida ha mantingut un perfil baix. Abans del cicle electoral, la plataforma va consultar als seus associats si impulsar una llista unitària de cara a les generals i les europees, malgrat que Esquerra ja havia expressat la seva negativa. Davant aquesta constatació, la Crida va decidir no presentar-s'hi formalment, tot i que membres de la seva direcció, com Jordi Sànchez -n'és el president- i Laura Borràs, van liderar la llista electoral de Junts per Catalunya.

Ara, en el marc del debat per endreçar aquest espai de JxCat, la Crida està a l'espera de fer el seu propi debat intern. Tal com publica avui l'ARA, Puigdemont vol que l'organització s'impliqui en el que ha de ser un nou partit polític, però dependrà d'una consulta als associats.

stats