Política 23/12/2015

Malestar a Tarragona per la retirada de BCN World

L'empresaritat veu el projecte com una "oportunitat" i reclama una "alternativa" per a la creació de llocs de treball

Dani Revenga
2 min
BCN World posarà la primera pedra aquest setembre

SalouEl front comú d’institucions polítiques i de la societat civil que el març de 2014 va demanar als partits del Parlament que impulsessin la tramitació de BCN World –que en aquell moment estava encallada– tornen a alinear-se per defensar el projecte. És la reacció del territori davant la possibilitat anunciada ahir que quedi definitivament aturat, després que la CUP ho hagi posat com una de les condicions per donar suport a la investidura d’Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer a posar el crit al cel va ser l’alcalde de Salou, Pere Granados, que va avisar que seria "bel·ligerant" contra la paralització del complex. Granados va manifestar el seu "rotund desacord" amb aquesta possibilitat i va criticar que els partits prioritzin "els seus interessos per davant dels del territori". El batlle va advertir que, si calia, promourien mobilitzacions per defensar una inversió que ha de crear "molts llocs de treball i de riquesa al territori". La portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría, també s’ha mostrat partidària de "defensar un projecte importantíssim per a Tarragona" i s'ha sumat a les crítiques al fet que BCN World s’hagi convertit en moneda de canvi política. "Sempre som les comarques del sud les que acabem pagant els peatges dels interessos polítics", afirma Floría.

El sector empresarial, que sempre s’ha posicionat a favor del complex, també ha reaccionat a l’anunci que BCN World es podria paralitzar si prosperen les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per formar govern. El president de la patronal de Tarragona, la Cepta, J. Antoni Belmonte, considera que "el joc polític deixa fora els interessos del nostre territori". Belmonte defensa que BCN World és "una oportunitat" i insta les forces polítiques a explicar clarament en quina situació queda.

Per la seva banda, Josep Joaquim Sendra, el president a la demarcació de Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa, va una mica més enllà i exigeix que "si es paralitza BCN World es posi a sobre la taula una inversió alternativa que garanteixi la creació de riquesa, els llocs de treball i la dinamització per a les pimes que havia de suposar aquest complex". Sendra adverteix que "el Parlament ja va donar llum verda al complex i, per tant, si el futur Govern el suspèn estarà desobeint la seva decisió".

Des de la Cambra de Comerç de Tarragona, organisme que va donar suport al projecte des de bon començament exercint d’escenari per a les diverses presentacions de Veremonte i altres inversors, un portaveu apel·lava a la "responsabilitat i al seny" de les forces polítiques per no condemnar un projecte que "és bo per a Tarragona, però també per a tot Catalunya". "Els partits polítics han de pensar en el bé comú, i no només en els seus tacticismes", deia el mateix portaveu, que no ha descartat que els agents institucionals i econòmics del Camp de Tarragona tornin a organitzar accions conjuntes per demanar que el complex tiri endavant, com les que ja es van fer el 2014 durant la llarga tramitació parlamentària, que va acabar amb un pacte entre CiU i PSC per poder aprovar la modificació de la llei del centre recreatiu i turístic –CRT- que requeria BCN World.

stats