Política 16/06/2015

C's de Lleida estudia mesures legals contra els regidors d'ERC i la CUP per prometre lleialtat al procés

Des del partit d'Albert Rivera asseguren que no és una estratègia generalitzada i que valoraran "cas per cas" la fórmula utilitzada per prendre possessió als ajuntaments

Pau Cortés
1 min
Albert Rivera, líder de Ciutadans / ACN

BarcelonaL'agrupació de Ciutadans (C's) a Lleida demanaran aquest dimarts les actes de constitució del ple i estudiaran mesures legals contra ERC i la Crida per Lleida-CUP per la fórmula emprada en jurar o prometre el càrrec de regidors. Els republicans van emprar la fórmula proposada per l'AMI, que emplaçava els representants a prometre lleialtat al procés i a afegir-se a la fórmula ja establerta, mentre que la Crida en va fer servir una de pròpia que anava en la mateixa línia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata de C's a Lleida, Ángeles de Ribes ha confirmat aquest dimarts que es plantegen accions legals i ha recordat que la Junta Electoral Central ja va advertir que aquesta promesa afegida no s'ajustava a la legalitat. La representant de C's ja va advertir durant la presa de possessió que es plantejarien mesures legals. Fonts del partit de Rivera asseguren que aquesta no es tracta d'una estratègia generalitzada a tota Catalunya sinó que "estudiaran cas per cas" a l'hora de decidir si emprendre accions legals.

stats