9-N ALTERNATIU
Política 24/10/2014

La CUP recorda que la consulta del 2011 tenia quatre cops més punts de votació a Barcelona que el 9-N

La formació de l'esquerra independentista exigeix a la Generalitat i a l'Ajuntament de la ciutat que habilitin més locals de participació

Ara
1 min
Una de les meses ubicades a Gràcia per recollir el vot anticipat per a la consulta sobiranista de Barcelona del 10 d'abril a Barcelona.

BarcelonaLa CUP de Barcelona ha exigit aquest divendres en un comunicat que s'incrementi el nombre de punts de votació a la ciutat comtal de cara al 9-N. De fet, recorda que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, només preveu 89 locals de participació a la capital catalana, mentre que en les cites electorals se solen habilitar més de 260 col·legis electorals i a la consulta popular organitzada per "Barcelona Decideix" el 10 d'abril de 2011 es van habilitar 347 punts de votació –gairebé quatre cops més que el 9-N–. Per això, la CUP exigeix que "la Generalitat de Catalunya, i en particular el Departament de Governació, habiliti com a mínim els 160 espais que l'Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició per dur a terme la consulta" i que "la Generalitat, l'Ajuntament i la resta d'organismes i institucions públiques posin a disposició més espais de votació arreu de la ciutat i que siguin habilitats com cal per la Generalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, la formació de l'esquerra independentista reitera el seu compromís perquè el 9-N "esdevingui una jornada de desbordament democràtic i de desafiament popular massiu, que planti cara a les prohibicions antidemocràtiques de l'estat espanyol". Precisament per això defensa que "Barcelona és una ciutat fonamental per garantir una participació popular massiva" i reclama a la Generalitat i l'Ajuntament garantir més espais per fer-la possible.

Finalment, la CUP crida els veïns de la ciutat a participar en el 9-N i convertir la consulta en "una demostració popular de desobediència en el camí cap a l'autodeterminació, la plena independència dels Països Catalans i la transformació i la justícia socials".

stats