ELECCIONS 25-N
Política 22/10/2012

Oleguer Presas, Francesc Lucchetti, Julià de Jòdar i Cesk Freixas, a la llista de la CUP per Barcelona

La llista està encapçalada pel periodista i activista social David Fernàndez i conformada per representants de diverses organitzacions independentistes i anticapitalistes

Acn
2 min
Els quatre caps de llista de la CUP, d'esquerra a dreta: David Fernández, Jordi Martí Font, Antonieta Jarne i Lluc Salellas.

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat aquest dilluns els components de la llista per la demarcació de Barcelona a les eleccions del 25 de novembre. Entre els membres hi ha personalitats destacades com el futbolista Oleguer Presas –com va avançar l'ARA–, l'actor Francesc Lucchetti, l'escriptor Julià de Jòdar o els cantants Carles Belda, Francesc Ribera, 'Titot', o Cesk Freixas, a més de militants de l'independentisme històric. En un acte a les Xemeneies de la Canadenca, considerat un lloc simbòlic de la lluita obrera, la CUP ha presentat "una vertadera candidatura de combat", en paraules del portaveu nacional Adam Majó, encapçalada pel periodista i activista social David Fernàndez i conformada per representants de diverses organitzacions independentistes i anticapitalistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La llista està integrada per persones implicades en els moviments populars i les lluites socials, així com per personalitats destacades del món de la cultura, de l'advocacia o de l'esport que també hi han donat suport. Una candidatura que aplega "una bona colla de compromisos per uns Països Catalans independents i una economia al servei de les classes populars", segons Majó.

La candidatura, d'una mitjana de 36 anys, està encapçalada per David Fernàndez, Georgina Rieradevall, Quim Arrufat, Isabel Vallet i Xevi Safont-Tria. A més, compta amb noms com el de la històrica independentista Blanca Serra, l'activista Roser Veciana, l'advocat August Gil Matamala, el sindicalista de TMB Josep Garganté, a més del fundador del Taller de Músics Lluís Cabrera, l'advocat Toni Iborra o l'històric independentista Lluís Millà, entre d'altres.

La llista de noms és fruit de la decisió assembleària de la militància de la CUP i també de diferents persones col·lectius que s'han interessat pel procés, "un mecanisme inèdit de confecció de llistes", remarca la CUP, que ha intentat dur a terme "una experiència de radicalitat democràtica".

stats