Política 02/03/2017

La CUP demana al Parlament que denunciï Camacho per "haver faltat a la veritat" sobre el dinar de la Camarga

Els cupaires defensen que l'encara líder del PP a Catalunya s'enfronta a un delicte tipificat al Codi Penal amb presó d'entre sis mesos i un any, o una multa

Ara
1 min
La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha comparegut a la comissió del frau fiscal pel cas Método 3

BarcelonaLa CUP ha demanat aquest dijous a la mesa del Parlament que s'interposi una denúncia contra l'encara presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per "haver faltat a la veritat en la seva compareixença a la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscals i les pràctiques de corrupció política", el 10 d’abril del 2015.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la formació es remet als mitjans de comunicació per recordar que, en les darreres setmanes, ja s'ha informat sobre "el contingut i les circumstàncies" en què es va produir la conversa entre Camacho i l'amant de Jordi Pujol Ferrussola, Victoria Álvarez, al restaurant La Camarga.

Els documents d'àudio publicats per 'Público' posen de manifest que un treballador de l'agència Método 3 va pagar per avançat el dinar i que, segons la CUP, l'actual diputada del Congrés dels Diputats espanyol "hauria faltat a la veritat en la seva compareixença".

La CUP insisteix que mentir en una comissió d'investigació parlamentària està establert en l'article 502 del Codi Penal com "un delicte". La pena pot ser de presó entre sis mesos a un any, o una multa. Davant els "indicis evidents de delicte", els cupaires demanen al Parlament que remeti una denúncia a la Fiscalia del TS i l'acompanyi d'una còpia certificada de la intervenció de Camacho a la comissió d'investigació. La CUP demana que també s'inclogui una còpia del seu comunicat, per tal que l'alt tribunal "estudiï la interposició de les accions legals corresponents de naturalesa penal" contra la diputada.

stats