Política 27/06/2017

La CUP es mostra "perplexa" per la resolució del concurs de les urnes

Els anticapitalistes lamenten que se'ls hagi deixat de banda en la presa de decisions i reclamen al Govern que compri urnes clàssiques i no opti per les de cartró

Aleix Moldes
2 min
Mireia Boya, a la sala de premsa del Parlament

Barcelona"Perplexitat". Aquesta és la sensació que queda entre els cupaires després que el concurs per comprar les urnes del referèndum hagi quedat desert. La presidenta del grup parlamentari, Mireia Boya, ha lamentat en roda de premsa la falta d'explicacions per part del Govern tant pel que fa a les urnes com al vot exterior, i ha subratllat que no acceptaran que "actituds pusil·lànimes" posin en perill el referèndum. "S'han exposat els problemes, però no s'han donat solucions", ha criticat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la línia del que va explicar aquest dilluns el diputat Benet Salellas en una entrevista a l'ARA, Boya ha afirmat que l'executiu els ha "bandejat" de la presa de decisions sobre el referèndum. La CUP no ha rebut cap trucada del Govern i, malgrat que continuen tenint lloc reunions de coordinació, en cap moment se'ls va advertir dels problemes amb el concurs de les urnes. Ara, els anticapitalistes reclamen a l'executiu que, "sigui com sigui", faci efectiva la compra de les urnes i deixi clar que són per al referèndum. A més, ha advertit que no volen urnes de cartró: "Creiem que un referèndum seriós i amb totes les garanties ha de poder tenir unes urnes clàssiques homologables a nivell internacional".

"Prou d'actuar de forma pusil·lànime i de buscar subterfugis. El Govern té el compromís de posar les urnes l'1-O. Aquesta és la seva feina", ha insistit Boya, que, com Salellas, ha ofert l'entrada a l'executiu de la CUP per assumir "les responsabilitats que calguin" amb els preparatius del referèndum. La falta d'explicacions del Govern, tant en públic com en privat, no ha agradat als cupaires, que, tot i això, donen marge de confiança al Govern fins al 4 de juliol, quan es presentin els detalls del referèndum.

D'altra banda, Boya ha aprofitat la roda de premsa al Parlament per convidar els comuns i també els alcaldes del PSC que s'han mostrat partidaris del referèndum a participar en la concentració que el proper 1 de juliol farà el món local a favor de l'1-O. De fet, la presidenta del grup cupaire a la cambra catalana s'ha solidaritzat amb els alcaldes socialistes, que han estat criticats també per la direcció del seu partit, i ha destacat que "fins i tot han anat més lluny que alguns dels anomenats ajuntaments del canvi".

stats