Política 12/03/2013

La CUP passa del “sí crític” a l’“abstenció incrèdula”

S'abstindrà en la votació de la resolució del PSC per instar a negociar amb el govern espanyol un referèndum d'autodeterminació perquè no es creu el diàleg de l'Estat

Marc Colomer
1 min

BarcelonaDel "sí crític" a la declaració de sobirania del Parlament, que es va concretar amb un sí i dues abstencions, a l'"abstenció incrèdula" a la negociació de la consulta amb l'Estat. Els tres diputats de la CUP s'abstindran aquest dimecres en la votació de la proposta del PSC per instar el Govern a iniciar una negociació amb l'Estat sobre la possibilitat de fer una consulta d'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Parlament, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha argumentat aquest dimarts que la seva abstenció es deu al fet que no es creuen que l'Estat tingui cap voluntat política de dialogar res, i menys el dret a l'autodeterminació.

Menys ambició, però més vots

La resolució, molt menys ambiciosa que la declaració de sobirania del 23 de gener, però que permetrà incorporar el PSC a la defensa del dret d'autodeterminació per primer cop al Parlament, diu, textualment: "El Parlament insta el govern de la Generalitat a iniciar un diàleg amb el govern de l'Estat per tal de possibilitar la celebració d'una consulta a la ciutadania catalana per decidir sobre el seu futur".

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha celebrat, en canvi, la incorporació del PSC a la defensa del dret a decidir. Així, si no hi ha novetats d'última hora, 'la instància al diàleg' –que de fet ja era un dels punts de la declaració de sobirania del 23 de gener– s'aprovarà amb el suport de 104 dels 135 diputats del Parlament.

stats