Política 05/04/2018

El currículum de Javier Maroto a la pàgina web del PP inclou també un fals màster

El vicesecretari popular rebat que la seva pàgina oficial és la del Congrés, on no hi apareix

Ara
2 min
El currículum de Javier Maroto a la pàgina web del PP inclou també un fals màster

BarcelonaLa biografia del vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto a la pàgina del seu partit inclou un màster que, segons ha assegurat aquest matí al programa 'Hoy por Hoy' de la Cadena SER, no va fer mai. La raó que ha esgrimit el dirigent popular és que els estudis que figuren a la web del PP com a màster en gestió i administració pública són en realitat un programa de lideratge per a la gestió pública fet a l'IESE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'entrevista, Javier Maroto ha explicat que a la pàgina del Congrés no hi consta cap màster en la seva biografia, al contrari del que succeeix a la del Partit Popular. "La pàgina oficial és la del Congrés i allà ho posa clarament; sovint els programes són com una espècie de grau de màster i hi ha gent que ho tradueix com a màster", ha afirmat.

"És un títol inferior a un màster perquè es fa en un any i el vaig fer mentre era alcalde de Vitòria", ha explicat Maroto, que ha explicat que requeria un "mínim de classes presencials que s'havien de complir, com vaig fer". En el seu cas, es limitava a anar-hi només un dilluns a la tarda al mes perquè el curs s'impartia a Madrid. "No crec que les comparacions siguin oportunes, més ben dit són odioses, i no hi ajudaran", s'ha limitat a dir en referència a la polèmica sobre el màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

Maroto ha contestat posteriorment via Twitter que la traducció a la pàgina web del PP no és l'encertada, tal com havia explicat prèviament al programa de la periodista Pepa Bueno.

Maroto ha donat suport a Cifuentes i ha assenyalat la Universitat: "És qui ara té un problema perquè ha de demostrar si es donen títols sense les acreditacions suficients". El vicesecretari popular ha posat a la diana el sistema universitari, i espera que "aclareixi tot el que ha passat pels milers de persones que han deixat la pell per aprovar exàmens".

A parer seu, que un alumne no pugui assistir a una classe presencial per qualsevol motiu justificat i la universitat li concedeixi un títol, és perquè hi ha raons objectives per atorgar-lo perquè, si no, "seria regalar un títol". Maroto ha reiterat la seva confiança amb Cifuentes i ha dit que, a la direcció nacional del PP, li van semblar "suficients" les explicacions que va donar ahir.

stats