La Vuelta

Detencions per la Vuelta: la Policia Nacional escorcolla els habitatges dels quatre arrestats

Els CDR denuncien que es tracta d'una operació per "intimidar" l'independentisme

2 min
Imatge de la concentració davant la comissaria de la Policia Nacional de La Verneda

BarcelonaLa Vuelta 2023, que ha començat aquest cap de setmana a Catalunya, no només ha estat marcada per la pluja de les últimes hores, sinó també per detencions i escorcolls. Segons explica l'Agència Catalana de Notícies, la Policia Nacional ha escorcollat aquesta matinada l'habitatge de quatre detinguts a Solsona, investigats per intentar boicotejar la ronda ciclista espanyola. "No sabem exactament de què se'ls acusa, de quina acció o de com ho volien fer. Tampoc sabem si pertanyen a algun col·lectiu o grup", ha explicat aquest diumenge el portaveu d'Alerta Solidària, Martí Majoral, en una concentració de suport davant la comissaria de la Policia Nacional de la Verneda, a Barcelona, on hi ha els detinguts. Pel que fa al perfil dels arrestats, ha concretat que es tracta de quatre homes "adults" d'Osona –Vic, Centelles, Calldetenes i Tavèrnoles– i que són "independentistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Majoral també ha assegurat que fins aquest matí els lletrats no els han pogut veure i que la policia s'hauria emportat material informàtic dels seus domicilis: "Ens diuen que els han detingut en el curs d'una investigació basada en la sospita que aquestes quatre persones preparaven una acció contra el normal desenvolupament de la Vuelta". Una detenció, en tot cas, que Alerta Solidària creu que la Policia Nacional haurà de justificar bé, perquè és "excepcional".

Gent amb estelades seguint la Vuelta

Al llarg d'aquest diumenge al matí unes quantes desenes de persones s'han concentrat davant de la comissaria, convocats pels CDR, per reclamar el seu alliberament. Entre elles, els diputats de la CUP Carles Riera, Xavier Pellicer i Eulàlia Reguant i l'exvicepresident de l'ANC Pep Cruanyes. Des dels CDR han denunciat que la detenció d'aquestes quatre persones els recorda l'operació Judes d'ara fa sis anys, que ha acabat amb una dotzena de persones processades per terrorisme a l'Audiència Nacional, just abans de la sentència del Procés. "Quatre detencions per frenar les protestes contra la Vuelta colonial, i quatre escorcolls amb nocturnitat per intimidar l'independentisme, com fa sis anys amb l'operació Judes".

Els partits independentistes demanen l'alliberament dels detinguts

Eulàlia Reguant ha exigit a través de les xarxes socials que deixin anar els detinguts. "Som a la comissaria de la Verneda per exigir la llibertat dels detinguts", ha expressat.

També el secretari general de Junts, Jordi Turull, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, han reclamat a través de Twitter el seu alliberament. "Demanem la llibertat immediata dels detinguts. Les actuacions policials prèvies i preventives contra actes de protesta de l’independentisme ja sabem quina intencionalitat tenen i com acaben normalment. Protestar no és delicte", ha expressat Turull. "Espionatge, informes prospectius, incriminació social i mediàtica… Això és persecució de l’independentisme i repressió política", ha piulat Rovira. L'ANC i Òmnium també han expressat el seu suport als detinguts.

stats