Política 15/05/2014

Detenen al País Valencià un jove de 19 anys acusat de celebrar l'assassinat d'Isabel Carrasco a internet

Un jove de 19 anys ha estat detingut a la localitat de Tavernes de la Valldigna per mostrar la seva "conformitat" amb l'assassinat de la dirigent del PP

Europa Press
1 min
Tuit causant de la detenció.

MadridLa Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous a la localitat valenciana de Tavernes de la Valldigna, a la comarca de la Safor, un jove de 19 anys de nacionalitat espanyola per publicar missatges a les xarxes socials d'internet que podrien ser constitutius d'un suposat delicte d'apologia per a la comissió de delictes d'assassinat. Es tracta de la primera persona detinguda per "expressar la seva conformitat" amb l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó i del Partit Popular d'aquesta demarcació, Isabel Carrasco.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'operació es va iniciar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que una persona podia estar realitzant manifestacions d'apologia de la violència a internet en relació amb l'assassinat de Carrasco. "Així es fa, a matar-los a tots", "Més tirs en el cap de PPeros", "Isabel CarrasKO" o "que me'ls posin en fila l'un al costat de l'altre i que em donin una AK-47, que veuràs com acabo amb tots aquests fills de puta feixistes de merda" són algunes de les frases, escrites en valencià, que el detingut publicava en el seu espai a la xarxa, segons informa la Guàrdia Civil.

En el registre practicat al domicili del detingut els agents van confiscar material informàtic consistent en una torre d'ordinador, un ordinador portàtil, cinc memòries USB, tres discs durs i cinc targetes de memòria, a més del telèfon mòbil particular del detingut. El jutjat d'instrucció número 6 de Sueca ha estat l'encarregat d'ordenar aquestes diligències.

stats