Política 09/10/2020

El jutge del cas Dina denuncia una campanya "de desprestigi" i "d'intimidació"

García-Castellón ha denunciat els fets a la policia i ha enviat una carta al CGPJ

Ara
2 min
El jutge Manuel García-Castellon entrant a l'Audiencia Nacional el juliol de l'any passat.

BarcelonaManuel García-Castellón, el jutge instructor del cas Dina, ha enviat una carta al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per denunciar una "campanya de desprestigi personal i professional i d'intimidació" que assegura estar patint a les xarxes socials i també en alguns mitjans de comunicació. De fet, el magistrat ha informat al president d'aquesta institució, Carlos Lesmes, que ha interposat una denúncia a la policia. Una campanya que, diu, va començar aquest dimecres, el dia en què es va fer públic que demanava al Tribunal Suprem imputar el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, pel cas Dina, la investigació sobre el robatori del telèfon mòbil de l'exassessora del líder de Podem, Dina Bousselham.

En l'escrit que ha fet arribar al president del CGPJ, Carlos Lesmes, García-Castellón assegura que aquesta campanya el deixa en una "situació d'indefensió i de descrèdit" i denuncia que pretén "restar credibilitat i validesa als arguments" que ha exposat en l'escrit enviat al Tribunal Suprem, així com "deslegitimar l'exercici del poder judicial i els seus magistrats i intimidar els jutges que poden prendre decisions que afecten els autors de la campanya". A més, considera que també es vol difondre la idea que la petició al Suprem "no és fruit de la seva convicció jurídica", sinó d'una "estratègia política" que pretén debilitar una "organització política", en referència a Podem. El mateix Iglesias ha denunciat una ofensiva dels poders judicials i mediàtics de l'Estat per fer caure el govern de coalició.

Precisament, el jutge també assenyala que alguns dels missatges que ha rebut provenen de "membres del govern" espanyol els quals, assegura, aprofiten la "visibilitat" que els dona la institució per carregar contra la seva figura. García-Castellón recorda que ha estat el jutge instructor de causes en què estaven implicades organitzacions empresarials, però també partits polítics, i que no s'ha produït "en cap moment una reacció equiparable" a l'actual. El magistrat ha instruït casos com la trama Púnica o Lezo, on el PP ha estat implicat.

stats