Política 08/08/2013

Unió insisteix i també demana a Òmnium que la cadena humana sigui pel dret a decidir

Després que l'ANC s'ha tancat a aquesta opció, Pelegrí fa arribar la mateixa petició a l'entitat presidida per Muriel Casals

Acn
1 min

BarcelonaUnió insisteix en la seva aposta perquè la cadena humana reivindiqui el dret a decidir, en comptes de la independència, i ara fa arribar la seva petició a Òmnium Cultural.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que aquest dijous l'Assemblea Nacional Catalana ha tancat les portes rotundament a canviar el lema de la via catalana de la pròxima Diada, el secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha fet arribar una carta a l'entitat presidida per Muriel Casals per insistir en la petició. De fet, és la mateixa carta que Pelegrí ja va enviar ahir a l'ANC.

En l'escrit, el secretari general d'UDC subratlla que "seria bo i aconsellable obrir el lema al dret a decidir" per poder "sumar totes les adhesions i tots els suports possibles", de manera que la manifestació de l'Onze de setembre permeti "la unitat de totes les forces catalanistes del país".

Pelegrí considera que "la reivindicació de la independència, tot i ser legítima i desitjada per molts ciutadans, no deixa de ser una de les opcions possibles" i, per això, segons assenyala, "podria deixar fora d'aquesta impressionant manifestació algunes de les altres adhesions que sí que comporta el dret a decidir".

stats