Política 16/03/2012

Dues setmanes en vaga de fam per defensar el català a les Balears

Jaume Bonet, un jubilat i activista per la llengua, va iniciar la vaga l'1 de març en protesta per la llei promoguda pel govern de Bauzà que elimina l'obligació dels treballadors públics de saber català

Ara
1 min
Jaume Bonet

BarcelonaJaume Bonet, membre de la junta directiva de l'Associació de Jubilats per Mallorca, fa 16 dies que va iniciar una vaga de fam en protesta per la llei del Govern Balear, presidit pel popular José Ramon Bauzá, que elimina l'obligació dels treballadors públics de conèixer el català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bonet assegura que la mesura de l'executiu té "la intenció clara de destruir la nostra llengua i deixar-la en un no-res" i que agreuja una anormalitat: que la llengua pròpia del territori tingui menys "obligatorietat" que la que no ho és, en referència al castellà.

El jubilat en vaga es mostra, a més, preocupat pels problemes que això suposarà per a molts coetanis: "Hi ha molta gent gran a Mallorca que no saben explicar en castellà al metge què els passa". I que els funcionaris públics no els puguin entendre és un "greuge".

Segons l'activista per la llengua, la seva decisió d'iniciar una vaga de fam ha rebut algunes crítiques, que la consideraven massa extrema. Bonet es defensa: "L'atac que s'està fent a la llengua és també molt radical".

Bonet explica a través d'un blog, Twitter i el seu perfil de Facebook com avança en la seva reivindicació.

stats