L'ENDEMÀ DE LA CONSULTA
Política 11/04/2011

Duran: "He revelat el vot d'Ortega perquè m'ha donat la gana"

La vicepresidenta del Govern ni confirma ni desmenteix que hagi votat que 'no' a la consulta, com ha afirmat el líder democristià

Oriol March
2 min

BarcelonaJoana Ortega ni confirma ni desmenteix que ha votat que 'no' a la consulta independentista de Barcelona. Així ho han assegurat a l'ARA fonts properes a la vicepresidenta del Govern. El sentit del vot d'Ortega ha estat revelat per Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió, en una entrevista a TVE. En to desafiant, el Duran ha assegurat en la roda de premsa posterior al comitè de govern dels democristians que aquest matí ha revelat el vot negatiu d'Ortega a la consulta de Barcelona "perquè m'ha donat la gana". Més tard, Duran ha matisat que tenia el permís de la vicepresidenta del Govern i ha afegit que "no és cap sorpresa" el sentit del vot d'Ortega ja que "tothom sabia ja què pensava sobre aquest assumpte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cert és que la consulta del 10-A a Barcelona ha deixat en evidència la incomoditat d'Unió amb el debat sobre el dret a decidir. Així, mentre el president del seu comitè de Govern, Josep Antoni Duran i Lleida, o el secretari general, Josep Maria Pelegrí, han optat per no votar a les consultes, altres sí que ho han fet. I en sentits oposats. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va votar "no" i, en canvi, el secretari d'Universitats i membre del comitè de Govern, Antoni Castellà, ho va fer pel "sí".

Duran, malgrat valorar positivament l'esforç de la societat civil a l'hora d'organitzar la consulta d'ahir, ha indicat que CiU no organitzarà cap referèndum sobre la independència de Catalunya perquè, segons ha explicat, la federació va guanyar les eleccions "amb un programa que apostava fermament pel pacte fiscal, una proposta que no provoca divisió".

El líder democristià també ha insinuat que dimecres CiU s'abstindrà en la moció de Solidaritat Catalana sobre la proclamació de la independència de Catalunya. "Ara toca solucionar els problemes reals de la gent", ha reiterat.

stats