Política 11/04/2011

Duran i Lleida revela que la vicepresidenta Joana Ortega ha votat contra la independència

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha votat 'no' a la consulta d'ahir diumenge, segons ha explicat el secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, en un programa de TVE

Redacció
1 min

BARCELONAGairebé tots els consellers del Govern han votat a les consultes sobiranistes, però no tots han votat el mateix. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, hi hauria votat en contra, segons ha revelat Duran en una entrevista a TVE. El líder d'Unió no va anar ni tan sols a votar, com el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. En canvi, Ortega va optar finalment per fer-ho, però en un sentit oposat al que va exercir el president de la Generalitat, Artur Mas, que va votar-hi a favor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La majoria de consellers d'Unió o no han votat o ho han fet en contra, cosa que obre una clara escletxa dins el Govern, ja que la majoria de consellers de CDC han votat i han votat favorablement a la independència. També l'actual director general d'Universitats, Antoni Castellà, líder del sector sobiranista d'Unió, va votar a favor de la independència. Ni al Govern ni a Unió hi ha el mateix criteri sobre aquesta qüestió.

Duran ha destacat la "participació notable" a la consulta barcelonina si es tenen en compte els “mitjans escassos” amb què comptaven els organitzadors. El líder d'Unió ha dit que el partit “ha de ser molt conscient, i ho és, i ho sóc personalment, que a Catalunya el tema de la independència en els darrers temps ha agafat més embalum”. Per Duran “això és innegable” i “en bona part justifica l'èxit de participació”, però el fet de no ignorar l'èxit de les consultes no significa que s'hagi d'apostar per la independència.

stats