Política 07/09/2015

L'economista Thomas Piketty fitxa per Podem

Pablo Iglesias anuncia des de París que l'autor d''El Capital del segle XXI' col·laborarà com a assessor en el programa econòmic del partit

Ara
1 min
Piketty revoluciona França en renunciar a la Legió d’Honor

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dilluns des de París que l'economista Thomas Piketty col·laborarà en l'elaboració del programa econòmic del partit. Piketty, conegut pel seu llibre 'El Capital del segle XXI', en què explica les causes i el funcionament de la desigualtat a nivell mundial, formarà part d'un comitè internacional d'experts que assessorà a Podem en la configuració del seu programa, que està previst que es presenti a l'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, Iglesias ha explicat que les prioritats de Piketty en l'assessorament de Podem serà proposar mesures per a la democratització de la zona euro.

Tant Podem com el PSOE van protagonitzar una disputa a principis d'any per atribuir-se la simpatia de Pikkety. Primer els socialistes van assegurar que només es reuniria amb Pedro Sánchez durant el seu viatge a Madrid, però després Pablo Iglesias va anunciar que l'entrevistaria.

L'economista de moda

La popularitat de Piketty es deu, sobretot, a l'èxit del seu assaig, en què argumenta que la desigualtat creix perquè el capitalisme, per la seva naturalesa, tendeix a retribuir millor als que més tenen. En aquest sentit, aposta per un impost global a la riquesa, unes tesis molt similars a les que sosté la formació liderada per Pablo Iglesias.

Pikkety, a més, ha aixecat una gran polèmica a França en rebutjar la màxima condecoració que ofereix l'estat: la legió d'honor.

stats