ELECCIONS 20-N
Política 10/11/2011

El PSC retira el polèmic vídeo que vincula les retallades amb la mort d'un pacient

Chacón ha demanat al comitè de campanya que no emeti més l'espot

Pere Martí
2 min

BarcelonaEl PSC ha retirat el polèmic vídeo electoral que vincula les retallades amb la mort d'un pacient. Els socialistes catalans han volgut tallar en sec la polèmica sobre l'espot i han emès un comunicat aquest matí, signat pel director de campanya, José Zaragoza, on explica que el retira a petició de la seva cap de llista Carme Chacón.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat s'explica que l'objectiu de l'espot era alertar sobre els riscos de les retallades socials que estan fent CiU i el PP, però Chacón ha explicat que "he donat instruccions per tal que aquest espot no sigui emès a partir d'avui mateix". Els socialistes fan autocrítica i admeten que l'espot "ha pogut sobtar pel seu caràcter directe", però la seva voluntat era assenyalar els "importants riscos" que comporten les retallades generalitzades. El vídeo simulava la mort d'un pacient en un hospital per la falta d'assistència d'un metge, caricaturitzat com un maniquí.

Responent a les protestes dels metges, el comunicat deixa molt clar que "en cap cas volíem atribuir la responsabilitat d'aquests riscos als professionals de la sanitat" i els elogia assegurant que gràcies a la seva tasca la política de retalladades del Govern d'Artur Mas "no estigui causant problemes encara més aguts en terrenys tant sensibles com la Sanitat". Malgrat retirar l'espot, els socialistes recorden que això no soluciona el problema i reiteren "els greus perills de les polítiques de dretes". El comunicat acaba demanant un canvi radical de la política del Govern en aquest terreny i demana el cessament del conseller de Salut, Boi Ruiz.

L'espot ha provocat molta polèmica en les últimes hores. Fins i tot l'exconsellera Marina Geli se n'ha desmarcat. El Col·legi de Metges l'ha criticat i ha dit que molts professionals "s'han sentit ofesos".

stats