Aragonès assegura que Torrent és "molt bon conseller" tot i haver quedat fora de les llistes d'ERC

El conseller d'Empresa i Treball es mostra predisposat a continuar a l'executiu d'Aragonès si repeteix de president

2 min
Mas, Aragonès, Torrent i Vilagrà dirigint-se a la reunió d'aquest dilluns amb sindicats i patronals.

BarcelonaEsquerra ha deixat fora de les llistes per al 12-M bona part dels actuals consellers del Govern, entre els quals, el titular d'Empresa i Treball, Roger Torrent, una figura rellevant al partit, tot i que en els últims mesos havia adoptat un perfil baix. Esquerra explicava aquest dimarts, després de fer públiques les llistes, que el fet que hi hagués consellers que no formessin part de les llistes no volia dir que "no es comptés amb ells o que no es valorés la seva feina". Hi ha posat veu aquest dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha tret ferro al fet que Torrent sigui un dels noms que quedés fora de la candidatura d'ERC i ha assegurat que compta amb ell per repetir com a titular d'Empresa si torna a governar. Aragonès, en aquest sentit, ha subratllat que el conseller d'Empresa i Treball és un dels "grans valors" en l'àmbit econòmic amb qui voldria comptar si torna a ser president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu català ha destacat el "compromís amb el país" i la "trajectòria política destacada" de Torrent com a "molt bon president del Parlament" i com a "molt bon conseller". "Compto amb ell per a l'equip econòmic del Govern. Si de mi depèn, estaré encantat de seguir comptant amb ell", ha afirmat en declaracions des del Palau d'Anglesola. Ha agafat el guant el mateix Torrent, que ha assegurat que vol continuar treballant al Govern si Aragonès és reelegit. En declaracions des de Sant Adrià de Besòs, el conseller ha recordat que després de "desenvolupar totes les tasques que podia al Parlament", aquesta legislatura ja s'ha centrat principalment en la seva tasca al capdavant del departament d'Empresa i Treball. "Sé que compto amb el suport i la confiança del president i del meu partit i vull continuar fent aquesta tasca perquè tinc l'energia i la voluntat".

Roger Torrent va ser el número tres d'Esquerra en les eleccions del 14 de febrer del 2021. El partit el va integrar a la llista que va liderar per primera vegada Pere Aragonès després que renunciés finalment a presentar batalla per ser el presidenciable d'ERC. Per això ara la majoria de mirades s'han situat en la seva absència a les llistes. Per què n'ha quedat fora? La tesi de l'entorn de Torrent és la que ha verbalitzat el conseller, que a la cambra catalana ell ja havia fet el que havia de fer: ha estat portaveu parlamentari i president del Parlament durant quatre anys. De fet, és diputat des del 2012. Ara bé, altres fonts consultades també apunten que ha estat una decisió del partit: assenyalen un distanciament amb la cúpula de la formació perquè en el passat Torrent va voler fer un pas endavant per disputar el lideratge a Aragonès. La seva continuïtat com a conseller i a la primera línia política dependrà que ERC es mantingui a l'executiu.

stats