Els comuns comencen una campanya que sona a "no al Hard Rock"

Amb la negativa al projecte de Tarragona com a bandera, Albiach pretén introduir el debat sobre el turisme, l'habitatge i el canvi climàtic

2 min
Jéssica Albiach a l'acte d'inici de campanya dels comuns a Reus

BarcelonaEl no dels comuns als pressupostos, a causa de l'acord entre ERC i el PSC sobre el Hard Rock, va desencadenar la convocatòria d’eleccions per part del president Pere Aragonès. Per això, el seu primer acte de campanya ha estat al Camp de Tarragona, concretament a Reus, i ha tingut com a fil conductor les crítiques al megacasino.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La seva negativa al projecte –reivindicada novament després del compromís del Govern descobert aquesta setmana– concentra alguns grans temes en què volen centrar la campanya: turisme, habitatge i canvi climàtic. De l’acord n’ha parlat la cap de llista, Jéssica Albiach, que ha carregat contra Esquerra “per haver-los enganyat”. També s’hi ha referit la cap de llista per Tarragona, Yolanda López, que ha flanquejat Albiach juntament amb els altres caps de llista, Eloi Badia (Girona), i Elena Ferre (Lleida). La candidata s’ha referit també a la situació a Madrid, i ha fet una crida al govern de coalició a plantar cara “a la dreta, a l'extrema dreta i a les seves mentides i el seu fang”. “Hem de resistir i hem de dir que ja n'hi ha prou”, ha clamat.

Pel que fa a l’escenari postelectoral, els comuns ho tenen clar: tripartit. La seva líder ha venut el vot al seu partit com "l’únic progressista i que garanteix una Catalunya més justa, verda i feminista", cosa que passa, a parer seu, perquè Junts no sigui al Govern: “Treballarem perquè la refundació de Convergència no entri al Govern”, ha assegurat, en referència al suport que l'expresident Jordi Pujol ha donat a la candidatura que encapçala Carles Puigdemont.

Les expectatives que els dibuixen les enquestes no són especialment positives, perquè la majoria coincideixen que no obtindran un gran rèdit i, en algun cas, fins i tot preveuen un lleuger retrocés.

stats