Crònica

"Aquí som molt de Puigdemont": sis hores en autocar per fer el 'tour' d'Argelers

Militants d'Osona i el Moianès es retroben amb l'expresident en l'acte d'aquest dijous

2 min
L'expresident Carles Puigdemont en l'acte d'aquest dijous.

Argelers"Aquí som molt de Puigdemont". Aquesta és una frase que es va repetint si et passeges entre els militants i simpatitzants que han decidit un dia de pluja i feiner com aquest dijous embarcar-se en un autocar per presenciar el míting del candidat de Junts a Argelers. Tot per Puigdemont: "Tant de bo guanyi i torni", reblen amb emoció. En el dia dedicat a la Catalunya Central, 500 osonencs i moianesos s'han traslladat al Rosselló per viure l'experiència de la campanya nord-catalana. Cada dia arriba el torn dels representants de comarques diferents, però les d'avui no són unes qualssevol: Junts hi va aconseguir més del 40% dels vots en les últimes dues eleccions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Militants amb llarga trajectòria, veterans, regidors de municipi, sobretot persones de mitjana i avançada edat. Alguns membres de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), que tal com reconeixen diversos dels assistents "fan rebaixar la mitjana d'edat". Han pujat amb entusiasme i sentit del deure, com a continuïtat d'altres esdeveniments com les manifestacions a Brussel·les, Estrasburg o Perpinyà, que han quedat impregnats en les senyeres i pancartes, algunes de les quals descolorides pel temps.

El cartell de Joan Sansa i Eva Rocafigueres, provinents de Vic, recorre al legitimista "El nostre president" i l'han fet voltar arreu. Apareix en diverses publicacions a les xarxes, va rebre algun like del mateix Puigdemont i ara ha rebut la seva signatura. Igual que la senyera i l'estelada negra de Toni Furriols, també vigatà i recordat per alguns per la performance que va muntar a la plaça Major de Vic, quan hi va situar unes reixes en forma de presó per denunciar la repressió.

Un dels joves, vigatà però estudiant a la Universitat de Lleida, encara feia classe al matí abans de posar rumb a la capital osonenca, des d'on han sortit sis autocars. Tres hores més fins a Argelers (i tres de tornada) per poder demanar una foto al candidat juntaire, sense estalviar-se una cua que donava la volta al pavelló i superava de forma evident l'èxit dels futbolins i els food trucks situats a l'aire lliure.

La cua per fer-se una fotografia amb l'expresident Carles Puigdemont.
Un assistent al míting fent-se una fotografia amb l'expresident Carles Puigdemont.

Bastió de Junts

Els participants del tour expressen admiració, tot i que també patiment perquè algunes enquestes no donen majoria independentista. També es respira indignació per la "plorera" de Sánchez sobre la seva continuïtat o no. I es manté viu el mal record que van deixar les porres de la Policia Nacional el 2017. Quan l'autocar ha passat per la Jonquera en el seu camí cap a Argelers s'ha topat precisament una patrulla que bloquejava la carretera mentre escorcollava un vehicle. Llavors han emergit uns aplaudiments irònics que enllaçaven amb l'1-O, una fita que dins l'autocar es considera encara incompleta.

Els sis autocars provinents d'Osona, aturats en l'àrea de servei de la Jonquera.
stats