On es fan els últims mítings de la campanya?

Si bé la majoria es concentraran a la capital catalana, Junts finalment ha escollit Elna, a la Catalunya Nord

Marc Algora
2 min
PSC, ERC i Junts

BarcelonaUna campanya electoral està farcida d’actes, alguns més grans, altres més discrets, però un acte important per a tots és el de tancament. Quin lloc han triat els partits per realitzar els últims mítings abans de votar? Prefereixen anar a llocs on tenen arrelament per assegurar-se l’èxit de l’acte o prioritzen acudir on tenen més marge per créixer?

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer partit al Parlament de Catalunya, el PSC, acabarà la campanya al pavelló de la Vall d’Hebron, reforçant la idea de Barcelona com emblema dels socialistes. Els de Salvador Illa ja s'han bolcat en l'àrea metropolitana, amb la idea de mobilitzar el màxim el seu electorat tradicional per consolidar la victòria que indiquen les enquestes i governar. Poder arribar a la presidència és la fita de Salvador Illa, tenint en compte que ja va ser primera força a les eleccions del 2021.

Per la seva banda, ERC acabarà la campanya a Tarragona, on a les eleccions del 2021 van perdre la primera posició en detriment del PSC. L’alcaldia de la capital del Tarragonès també va passar les eleccions municipals de l’any passat de mans republicanes a socialistes. Esquerra, doncs, s’apropa a una ciutat on els últims esdeveniments no li han sigut del tot favorables, però amb l'esperança de remuntar els mals auguris de les enquestes. En tot cas, els republicans van fer el gran acte de campanya ahir dijous, al Palau de Congressos de Barcelona, a l'avinguda Maria Cristina.

Al seu torn, Junts ha fet un canvi de plans. La seva campanya electoral s'ha centrat a Argelers, a la Catalunya Nord, però en un primer moment estava previst fer l'últim acte a Barcelona. "L'última pantalla de Carles Puigdemont", l'havien batejat, amb la intenció que fos l'últim acte telemàtic de l'expresident abans de poder tornar a Catalunya, teòricament, gràcies a l'amnistia. Tanmateix, aquesta setmana han canviat els plans: han decidit fer l'últim acte a Elna, el mateix lloc on Puigdemont va anunciar la seva candidatura, de manera que seran un altre cop els simpatitzants de Junts els que s'atansaran al míting.

Les altres coordenades

L'extrema dreta de Vox acabarà a Barcelona, concretament a la plaça Artós, tal com ja va fer a la campanya del 2021. Aquest indret, que també ha acollit un acte del PP en aquesta campanya, es va convertir en un símbol de l’espanyolisme més radical arran de les protestes que s’hi van organitzar després del referèndum de l’1 d’Octubre.

A l'altra banda de l'espectre ideològic, la CUP tancarà la campanya amb un míting a Barcelona, l’únic gran acte a la ciutat comtal que han fet en aquesta campanya. Intentaran retenir el resultat del 2021, quan es van enfilar fins als nou diputats, tot i que les enquestes els indiquen un lleuger retrocés.

Comuns Sumar, de Jéssica Albiach, ha triat Cornellà per fer l’últim acte, escollint també una ciutat de l'àrea metropolitana, on tenen la principal implantació. Per la seva banda, el PP serà a l'Hospitalet de Llobregat, mentre que Ciutadans, que ha evitat fer mítings en aquesta campanya per la manca d'afluència, ha optat per una festa de tancament a l'hotel Ciutat de Barcelona, situat al districte de Ciutat Vella de la capital catalana.

stats