ELECCIONS EUROPEES
Política 06/05/2014

Què passaria el 25-M si els electors votessin com el CIS preveu per al Congrés?

Una translació del baròmetre indica que el PP obtindria 20 eurodiputats, el PSOE 17, CiU-PNB-CC podria quedar-se en dos eurodiputats i ERC-NECat en només un

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl CIS publicat aquest dimarts no fa projecció d'escons, tot i que sí que presenta una estimació de vot en unes hipotètiques eleccions estatals. Tanmateix, amb la hipòtesi que el 25-M els electors votin igual i si es fa servir la llei d'Hondt per repartir els escons, els resultats que en resulten són positius per al PP. És un exercici, però, que només es pot plantejar en el cas d'unes eleccions europees com les que tindran lloc d'aquí a dues setmanes i mitja, ja que la circumscripció és estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, malgrat que aviat el CIS publicarà una enquesta específica sobre aquests comicis, una translació dels resultats d'aquest baròmetre indica que, si els electors votessin igual en unes eleccions europees que en unes estatals, el PP podria aspirar a obtenir el 25-M 20 eurodiputats. Serien 5 menys dels que va obtenir el 2009, tot i que es mantindria clarament per sobre del PSOE, que també en perdria 5 i es quedaria en 17 eurodiputats. Precisament, IU en guanyaria 5 i pujaria fins als 7 eurodiputats, mentre que UPyD obtindria un creixement similar, d'1 a 5 eurodiputats.

Per la banda baixa, la coalició de CiU-PNB-CC es quedaria amb 2 eurodiputats, cosa que significa que el cap de llista d'Unió, Francesc Gambús, quedaria fora de l'Europarlament. Al seu torn, ERC-NECat només assoliria un eurodiputat i, per tant, Ernest Maragall tampoc obtindria acta. També aconseguirien un sol eurodiputat la coalició d'EH Bildu i BNG i la llista de Compromís-Equo.

stats