Eleccions generals

L'alcalde de Madrid, des de Barcelona: "Màlaga és l'autèntica capital del Mediterrani"

Almeida diu que ara li agrada més la capital catalana, sense Colau ni l'independentisme governant

2 min
Almeida, al mercat de la Boqueria

BarcelonaL'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha desembarcat avui a Barcelona i no precisament per tirar floretes a la capital catalana. El dirigent dels populars ha tornat a encendre la polèmica quan ha insistit que Màlaga és l'autèntica capital del Mediterrani. Abans de les eleccions municipals, el dirigent popular va opinar que la ciutat andalusa havia desbancat Barcelona com la capital del Mediterrani arran del “procés de decadència” fruit del Procés i del govern d'Ada Colau. Avui no ha matisat aquella afirmació en una visita a la Boqueria. "Màlaga viu una època de puixança que la situa com la gran referent del Mediterrani", ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, Almeida ha admès que ara Barcelona li agrada més. "Barcelona és una ciutat extraordinària i més des que el PP ha evitat que torni a caure en mans del populisme i del separatisme", ha assenyalat en referència al suport clau del grup liderat per Daniel Sirera perquè el socialista Jaume Collboni fos l'alcalde. També ha reiterat que la capital espanyola està per sobre de la catalana: "Madrid és la Barcelona del 92".

L'alcalde, que no s'ha cansat d'acusar l'independentisme de la fugida d'empreses fora de Catalunya, també ha aprofitat l'avinentesa per animar un carnisser a portar el negoci a un altre mercat de Madrid. "Vine, home!", li ha dit mentre el propietari li ensenyava les mitjanes que tenia exposades i s'ho rumiava. Altres paradistes també s'han fotografiat amb ell, però no han abordat una possible marxa a la capital espanyola. Tampoc ha trobat ningú de l'Atlètic de Madrid. Ni tan sols entre les seves files. Quan el cap de llista per Barcelona, Nacho Martín Blanco, li ha admès que era del Madrid, Almeida ha sospirat. "Ningú és perfecte", li ha dit mentre aixecava la copa per fer un brindis: "Por España i por el Atleti". "Per Catalunya i per Barcelona", ha afegit Blanco. Entre els visitants al mercat, només alguns madrilenys l'han aturat per fer-se fotos amb ell. Un parell de japonesos, que endrapaven una paella a les sis de la tarda, miraven sorpresos la comitiva. "He is the mayor of Madrid", els hi ha aclarit un fotògraf mentre seguien escurant els caps de les gambes.

stats