Eleccions municipals

L'alcaldable de Vox justifica que el seu fill portés una porra extensible a la Bonanova: "No està bé, però és comprensible"

El jove va ser denunciat pels Mossos a la manifestació contra les ocupacions de La Ruïna i El Kubo

2 min
L'alcaldable de Vox, amb el president del partit, Santiago Abascal, aquest cap de setmana a la plaça Artós

BarcelonaEl candidat de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro Pulido, ha tret ferro aquest dimecres a la polèmica per la identificació del seu fill en les protestes contra les ocupacions a la Bonanova, on els Mossos el van denunciar perquè portava una porra extensible. Entrevistat a Catalunya Ràdio, l'alcaldable ultra ha dit que "no està bé" que el seu fill portés una arma a les manifestacions, però ha afegit que "és comprensible". La seva explicació és que es tracta d'un recurs de "defensa personal" en un moment en què "la situació a Barcelona és tremenda". Tot i això, no ha donat cap dada que demostri el suposat context d'inseguretat o violència a la capital catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas que ha esquitxat Gonzalo de Oro Pulido, avançat aquest dimarts per El Periódico i confirmat per l'ARA, és un nou maldecap per a la dreta a les eleccions municipals, després que s'identifiquessin dos candidats del PP entre els ultres que van saltar al camp de l'Espanyol després del derbi amb el Barça. El fill del candidat de Vox va ser abordat dijous passat per agents dels antiavalots de la policia catalana després de la manifestació contra les ocupacions d'El Kubo' i La Ruïna. Els agents el van denunciar per tinença d'arma prohibida a la via pública i van fer constar que van patir "faltes de respecte" per part de dues persones més vinculades a la formació d'extrema dreta.

L'alcaldable ultra, que ha remarcat que el seu fill "no és afiliat ni està al partit ni res", ha opinat que "la pregunta que ens hem de fer és per què els xavals a Barcelona tenen la necessitat d'autodefensar-se". "No està bé, però és comprensible, com és comprensible que les nenes portin a sobre esprai pebre per por que les violin", ha dit, novament sense donar cap dada que provi el seu relat. En aquest sentit, també ha arribat a afirmar que, a diferència de la resta dels ciutadans, les persones que ocupen poden campar per la ciutat amb "matxets" i "destrals".

Els fets on va estar implicat el seu fill van tenir lloc cap a les deu de la nit, quan ja havia acabat la manifestació i enmig d'un gran desplegament policial amb més de 300 agents, que van blindar la plaça al considerar d'alt risc la jornada per la presència de col·lectius antifeixistes que defensaven els edificis ocupats i la concentració de la ultradreta, que comptava amb el suport de Desokupa, liderada per Daniel Esteve.

En precampanya, el candidat de Vox a l'alcaldia de Barcelona ja va acusar l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, d'haver creat un "efecte crida" que ha convertit la capital catalana en "el paradís de les ocupacions". "Des del primer dia, com que ella és de professió okupa, va dir que aquí l'ocupació no es perseguiria com a altres llocs", va assegurar en una entrevista a l'ACN. Aquest diumenge, en un acte a la plaça Artós acompanyat del president del partit, Santiago Abascal, De Oro va retreure al govern municipal que doni "més drets als delinqüents de la plaça Bonanova que als legítims propietaris". 

stats