Eleccions municipals

Els Mossos identifiquen els tres homes que haurien posat els cartells contra els Maragall

Estan investigats per un delicte d'odi i no estan vinculats a cap col·lectiu

2 min
Els tres homes que haurien posat els cartells.

BarcelonaFeia setmanes que els Mossos d'Esquadra tenien imatges de les tres persones que presumptament van posar els cartells despectius sobre l'Alzheimer on sortien el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, i el seu germà, Pasqual Maragall, exalcalde i expresident de la Generalitat. Van aparèixer el 8 de març als voltants de diferents seus d'Esquerra a Barcelona i per diversos indrets de la capital. La policia va obtenir les imatges dels suposats autors de les càmeres de seguretat d'establiments pròxims i van repartir les fotografies per diverses unitats, així si algú els veia pel carrer els podrien identificar. I així ha estat. Finalment, els han trobat, els han identificat i els han comunicat que estan sent investigats per un delicte d'odi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l'ARA, la policia tindria proves "concloents" contra aquestes tres persones. Segons han informat els Mossos, cap dels tres té afiliació política ni un perfil que el relacioni amb algun col·lectiu. Ho consideren, doncs, una acció aïllada. Un dels presumptes autors, de fet, té antecedents per delictes contra el patrimoni. És a dir, robatoris. I un altre no va ser identificat en un moment qualsevol: estava implicat en una baralla i un testimoni el va reconèixer com la mateixa persona que va veure enganxant els cartells. Tots tres, segons fonts policials, es coneixien anteriorment. A més, són de la mateixa ciutat, Igualada, i de la mateixa franja d'edat: tenen 22, 21 i 24 anys.

Segons fonts consultades, els homes van ser citats a declarar el 14 d'abril davant la Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació, amb seu a la comissaria de l'Eixample. Assistits per un advocat, es van acollir al dret de no declarar. Dimarts passat els Mossos van fer l'últim pas per judicialitzar la causa: lliurar l'atestat als tribunals.

Després de l'aparició dels cartells, van ser els Mossos els que van obrir d'ofici una investigació per un delicte d'odi. Al cap d'uns dies, Ernest Maragall també va denunciar els fets a títol personal i la Fundació Pasqual Maragall s'hi va afegir. Els delictes d'odi es castiguen amb penes de presó que van d'un a quatre anys i amb multes de sis a dotze mesos.

stats