Eleccions 28-M

Com pots saber on has de votar a les eleccions del 28-M?

La targeta censal és clau per saber on anar a votar, però a vegades no arriba: t'expliquem què fer tant si t'ha arribat com si no

ARA
2 min
Un col·legi electoral durant les eleccions municipals del 2019.

Avui és el dia de les eleccions municipals, i tots hauríem de saber on ens toca anar a votar. La targeta censal és un petit document plegat que sovint arriba a les bústies poc abans d'unes eleccions, com les eleccions municipals d'aquest diumenge, però a vegades no se sap ben bé per a què serveix o com s'ha de llegir. Doncs té una línia de punts a banda i banda que marca per on retallar-la, i a dins facilita informació del lloc on cadascú ha d'anar a votar. Conté les dades personals del ciutadà i l'Oficina del Cens Electoral les envia al domicili on s'està empadronant. Si no l'has vista, no t'ha arribat o l'has llençada, t'expliquem com pots saber on has d'anar a votar aquest diumenge (la manca de document no eximeix el dret a vot).

Consulta-ho per internet

No et cal DNI electrònic o certificat digital per poder consultar el lloc i la taula on has de dipositar el teu vot. Només necessites la província, el municipi i la primera lletra del primer cognom. Aquestes són les dades que hem d’introduir a la pàgina web de l’Institut Nacional d’Estadística per poder saber on ens toca votar. Tot i que hi ha més opcions al formulari, no és necessari omplir-les. Si fas clic a "buscar" es generen una o diverses direccions que coincideixen amb les dades introduïdes. Selecciona la direcció correcta fent-hi clic a sobre i, tot seguit, la pàgina web especifica la taula, el local i la direcció, per poder anar a votar aquest diumenge 28 de maig.

Com saber-ho per telèfon

Si prefereixes comprovar la direcció i altres detalls del teu col·legi electoral amb una trucada, pots telefonar a l'Oficina del Cens Electoral. Pots fer-ho al número habilitat per informar del cens, el 901 101 900, però té una tarifació especial. També hi ha un altre número per resoldre dubtes, que és gratuït, el 900 343 232, amb un horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h, i diumenge 28 de maig de 8.00 h a 20.00 h.

stats