Eleccions municipals

Quants vots va treure Anna Grau davant les cases ocupades de la Bonanova?

Com a la resta del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Xavier Trias va ser el candidat amb més suport

2 min
Les cases okupades de la Bonanova  kubo i ruina

BarcelonaFa sis setmanes que Anna Grau es manifesta cada dimarts a la plaça de la Bonanova per reclamar el desallotjament de les cases ocupades d'El Kubo i La Ruïna. Hi va anar per primer cop el 25 d'abril, pocs dies abans que comencés la campanya electoral, i ha continuat fent-hi acte de presència durant tot aquest temps. De fet, el discurs contra els okupes va ser una de les armes amb què Ciutadans va intentar fer-se forat a la zona alta de la ciutat. ¿Però va aconseguir treure'n rendiment a les urnes? A la secció censal a la qual pertanyen la plaça de la Bonanova i el carrer Sant Joan de la Salle –on viuen els okupes– van participar un 67,6% dels electors, lleugerament per sota del 70% del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Van votar-hi 816 persones, de les quals només 10 van triar la papereta de Grau.

"Vaig anunciar que hi tornaria cada dimarts i avui també hi vaig", piulava ahir la candidata de Cs, que es va haver de conformar que només l'1% dels veïns de la plaça de la Bonanova li fes confiança. Per davant seu, amb 12 vots, hi ha la CUP i fins i tot la candidatura de Barcelona ets Tu, amb els mateixos vots que els cupaires.

Durant diverses setmanes, Cs, Vox, Valents i el PP van apel·lar a la "inseguretat" que provocaven els okupes. Els tres primers partits van ser els més insistents amb el tema. A més dels 10 vots de Cs, Eva Parera se'n va emportar 40 (un 5%, el doble de la seva mitjana a la ciutat) i Vox, amb l'episodi de la detenció del fill del seu candidat per portar una porra extensible, en va aconseguir 52 (6,4%). Tot i que el PP s'ho va mirar més de lluny que la resta de partits de la dreta, va aconseguir millors resultats que tots ells en aquesta secció censal de la Bonanova: 151 vots (18,6%) i segona força només per darrere de Xavier Trias, que amb 353 vots (43,5%) va ser l'opció preferida.

stats