NOU FINANÇAMENT
Política 04/05/2012

El PP menysté l'informe del CAREC sobre el pacte fiscal i insta Mas a negociar amb el govern espanyol

Enric Millo defensa que "no és necessari sortir de la Lofca", com reclama el consell assessor, per avançar cap a un model de finançament més just per a Catalunya

Roger Tugas
2 min
Enric Millo, visitant les instal·lacions del congrés del PP el dia abans del conclave

BarcelonaEl portaveu econòmic del PP a Catalunya, Enric Millo, ha menystingut aquesta tarda l'informe del consell assessor en matèria econòmica del Govern, el CAREC, que reclama un nou pacte fiscal similar al concert econòmic amb urgència. "Tant de bo el Govern hagués fet cas de tots els informes del CAREC", ha ironitzat el dirigent popular en referència a les propostes que va presentar abans de la cimera econòmica del principi de legislatura, que no van ser tingudes en compte per l'executiu català. Tot i això, Millo ha insistit que "cal definir de cara al 2014 el nou model de finançament" però, per aconseguir-ho, "caldria que el Govern se centrés més en el diàleg constructiu i no en la confrontació", i l'ha instat a parlar més amb Mariano Rajoy en lloc d'impulsar campanyes socials en favor del seu model. "Els catalans no s'han de preparar per anar contra la paret [en relació a les dificultats que preveu Artur Mas perquè Madrid accepti el concert econòmic], sinó cap a un futur millor", ha defensat el dirigent popular, que també afirma que "no és necessari sortir de la Lofca", com reclama el CAREC, per avançar cap a un pacte fiscal que permeti "mantenir l'esperit solidari sense perjudicar la capacitat de créixer de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El model de finançament serà un dels debats que afronti aquest cap de setmana el PP. El president del seu comitè organitzador, Millo, aquesta tarda ha visitat les instal·lacions del Palau de Congressos de Catalunya i ha declarat als periodistes que el partit conservador vol ser "l'alternativa a l'esquerra catalana del PSC que ha perdut el rumb i a una CiU que abandona la centralitat i abraça l'independentisme" i aspira a convertir-se en segons força del Parlament.

stats