Política 24/04/2019

“Nosaltres no ataquem ERC. Som companys de viatge”

Laura Borràs arriba advertint que és totalment inexperta en el billar i plantejant alternatives com el patinatge artístic o el trial

Maiol Roger
2 min

BarcelonaLaura Borràs arriba advertint que és totalment inexperta en el billar i plantejant alternatives com el patinatge artístic o el trial. Mentre rumiem la gràcia que tindria l’entrevista-trial (i poder respondre “fiasco” a les preguntes no ben respostes, cosa que seria un luxe per al periodista), ja surt el Procés. Tuitaire hiperactiva, pot resumir en 140 caràcters el mandat de l’1-O? Fins ara ens n’han explicat 140 versions. “És la insubornable tossuderia d’aquest poble per aconseguir el dret a l’autodeterminació i poder fer la independència”. Un referèndum per fer un referèndum? “El mandat de l’1-O era aconseguir la independència”. Obvia el billar i es concentra en la resposta. “El mandat de l’1-O és tenir present la memòria del que ens va passar aquell dia i que encara continuem vivint, i no recular en aquests principis”. De 140 versions a 3, anem avançant. També hi ha moltes versions sobre si Puigdemont va prometre tornar el 21-D. El seu retorn és com el Nobel de Murakami: sempre està present a les apostes electorals. “Tant de bo hagués pogut tornar. Si no se l’ha investit president, com ha de tornar? Perquè el fiquin a la presó?”. No hi afegeix el retret a ERC, com mana la tradició. “No trobo que haguem atacat Esquerra. Quan convides algú a ser companys de llista no has de perdre ni mig minut a atacar-los. Som companys de viatge”. No ho sembla, pel que s’ha vist en la campanya. Borràs esquiva les preguntes compromeses amb el mateix somriure amb què evita acostar-se al billar. Només se li congela quan parla d’alguns articles en què es comenta la seva vestimenta i el físic. “Obres els diaris i et trobes comentaris sobre els meus escots i arrugues. Si només poden parlar d’això deu voler dir que no tenen per on atacar-me”. Obviem comentar el vestit blau de Pablo Casado i la seva diferència amb el vestit blau de Pedro Sánchez i amb el d’Albert Rivera, i seguim parlant de masclisme: “És atot arreu”, lamenta, i apunta també al “micromasclisme”, també dins del seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Parlant de literatura tot va molt millor, encara que per literatura s’entengui Cayetana Álvarez de Toledo signant la Constitució. “I ho pot fer? Com estan els drets?”, es pregunta, i ironitza sobre el fet que el PP signi un text al qual Aliança Popular es va oposar. A Álvarez de Toledo li regalaria Antígona, de Sòfocles, “que planteja la discussió entre la legalitat i la legitimitat”. A Rufián dubta, però es decanta per Shakespeare. I per atacar algú, com a ella li van fer amb El Quixot? “És trist haver d’atacar amb la literatura, i amb la cultura i amb les llengües”, planteja, però cedeix: “Plantejaria el dilema que presenta Sòfocles a Èdip rei, entre el que has dit que faries i el que després fas”. No parla de l’octubre del 2017, aclareix. Per acabar aquest billar tan literari, li faig un regal: “ Els últims cent metres”, el llibre que Quim Torra va escriure el 2016 i que bé podria ser la història d’algú que creu que està arribant a la meta quan cada cop és més lluny. “Hi ha velocitats que les marques tu i n’hi ha que te les marquen”.

stats