Política 19/11/2018

Podem i ERC demanen la dimissió de Cosidó per vantar-se de "controlar" la sala segona del Suprem

El PSC "censura" les declaracions del portaveu popular però no creu que hagi de deixar el càrrec

Ara
2 min
El nou secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, ha anunciat els resultats de la consulta des de Saragossa  / EFE

Barcelona / MadridPodem i ERC no han dubtat a demanar la dimissió del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, després que 'El Español' hagi publicat uns 'whatsapps' en els quals es vanta que el seu partit controli la sala segona del Tribunal Suprem arran de l'acord amb el PSOE per a la renovació del CGPJ. "Només faltaria que quan el jutgin per l’operació Kitchen –pel robatori de documents a Bárcenas per part del ministeri de l’Interior quan ell era director general de la Policia– ho faci la sala segona del Tribunal Suprem, que diu que el PP controla”, ha destacat el secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, en roda de premsa.

El dirigent de la formació lila no només ha reclamat que deixi de ser portaveu dels populars a la cambra alta, sinó que torni l'acta de senador. Des de Catalunya en Comú, el seu portaveu, Joan Mena, també ha criticat els 'whatsapps' del senador del PP Ignacio Cosidó i ha assegurat que una persona amb "tants vincles amb les clavegueres de l'Estat hauria de deixar el seu càrrec". "Necessitem una nova fórmula per triar el govern dels jutges. No pot ser que es polititzi la justícia", ha assenyalat.

També s'ha expressat en aquesta línia la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, que ha exigit la dimissió de Cosidó. "No pot continuar en el càrrec ni un minut més", ha exclamat Vilalta, que, a més, considera "inacceptable" que el PP i el PSOE pretenguin "fer volar pels aires" l'òrgan de govern del poder judicial. Abans el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assenyalat que aquestes declaracions són una constatació que "la divisió de poders a Espanya és un miratge".

Des del PDECat, el seu president, David Bonvehí, ha assenyalat que Cosidó s'ha "passat quatre pobles". "Anem d'escàndol a escàndol, i de demanar la dimissió a demanar la dimissió", ha apuntat en roda de premsa des de la seu del partit, per bé que ha deixat en mans del portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, l'anunci de les accions que emprendrà el partit.

Molt menys contundent s'ha expressat el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa. El dirigent socialista ha dit que el seu partit "censura qualsevol manifestació" com la de l'ex director general de la policia espanyola, però no n'ha demanat la dimissió. De fet, ha insistit que el pacte entre el PSOE i el PP no busca "controlar" el CGPJ, sinó "configurar les institucions". Illa ha assegurat que respecten totes les institucions, i en particular les judicials, i ha demanat a tots "respectar els procediments, les persones escollides i la feina que aquesta gent pugui fer des del seu nou lloc".

stats