ADVERSITAT FINANCERA
Política 18/04/2011

ERC reclama la convocatòria de la Comissió Bilateral per exigir el fons de competitivitat

PSC i PP es neguen a signar una proposició no de llei que els republicans han presentat al Congrés per forçar a pagar els 1.450 milions del fons. La proposició de llei té l'aval de CiU i ICV

M.colomer
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha reclamat avui la convocatòria de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat per exigir el pagament del fons de competitivitat que el govern espanyol deu a Catalunya i es nega a pagar. Per Ridao, els partits catalans haurien d'abandonar el “partidisme” i posar-se al costat del Govern en aquesta demanda, a qui a la vegada ha instat a no limitar-ho a una negociació “entre governs”, sinó un tema de país.

En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional d'ERC, Ridao ha demanat als partits que no reprodueixin “vells errors” comesos durant la negociació de l'Estatut i el finançament. Per Ridao, és essencial que els partits catalans vagin a Madrid a enfrontar-se a un “govern morós” de forma unitària.

“Cinisme ciclop” de PP i PSC

Joan Ridao ha carregat contra el PP i el PSC pel seu “cinisme ciclop” per reclamar a Catalunya el pagament del fons de competitivitat i negar-lo a Madrid. En aquest sentit, el PP i PSC s'han negat a signar una proposició no de llei d'ERC -que té la firma de CiU i ICV- que emplaça el govern espanyol a pagar els 1.450 milions del fons.

D'altra banda, Ridao també ha carregat contra el Govern per haver anunciat una rebaixa de l'IRPF per a les rendes més altes. Una possibilitat que ha indignat els republicans, més encara després de la supressió de l'impost de successions i de les retallades severes en matèria de salut i educació. Ha acusat el Govern de prioritzar l'interès de les rendes més altes a la vegada que retalla serveis a “la bona gent”. "No sé perquè ens hem de preocupar només d'uns quants (els directius amb les rende més altes) i no dels milers de servidors públics, com metges i infermers, que voldran marxar fora a treballar", ha deplorat. També, ha instat el Govern a dir si les retallades que prepara es corregiran quan es recondueixi l'economia o si pretenen una reforma estructural encoberta aprofitant la crisi. En aquest sentit, ha lamentat que Salut encara no els hagi convocat per tractar sobre les controvertides retallades.

stats