ADVERSITAT FINANCERA
Política 18/04/2011

ERC reclama la convocatòria de la Comissió Bilateral per exigir el fons de competitivitat

PSC i PP es neguen a signar una proposició no de llei que els republicans han presentat al Congrés per forçar a pagar els 1.450 milions del fons. La proposició de llei té l'aval de CiU i ICV

M.colomer
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha reclamat avui la convocatòria de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat per exigir el pagament del fons de competitivitat que el govern espanyol deu a Catalunya i es nega a pagar. Per Ridao, els partits catalans haurien d'abandonar el “partidisme” i posar-se al costat del Govern en aquesta demanda, a qui a la vegada ha instat a no limitar-ho a una negociació “entre governs”, sinó un tema de país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional d'ERC, Ridao ha demanat als partits que no reprodueixin “vells errors” comesos durant la negociació de l'Estatut i el finançament. Per Ridao, és essencial que els partits catalans vagin a Madrid a enfrontar-se a un “govern morós” de forma unitària.

“Cinisme ciclop” de PP i PSC

Joan Ridao ha carregat contra el PP i el PSC pel seu “cinisme ciclop” per reclamar a Catalunya el pagament del fons de competitivitat i negar-lo a Madrid. En aquest sentit, el PP i PSC s'han negat a signar una proposició no de llei d'ERC -que té la firma de CiU i ICV- que emplaça el govern espanyol a pagar els 1.450 milions del fons.

D'altra banda, Ridao també ha carregat contra el Govern per haver anunciat una rebaixa de l'IRPF per a les rendes més altes. Una possibilitat que ha indignat els republicans, més encara després de la supressió de l'impost de successions i de les retallades severes en matèria de salut i educació. Ha acusat el Govern de prioritzar l'interès de les rendes més altes a la vegada que retalla serveis a “la bona gent”. "No sé perquè ens hem de preocupar només d'uns quants (els directius amb les rende més altes) i no dels milers de servidors públics, com metges i infermers, que voldran marxar fora a treballar", ha deplorat. També, ha instat el Govern a dir si les retallades que prepara es corregiran quan es recondueixi l'economia o si pretenen una reforma estructural encoberta aprofitant la crisi. En aquest sentit, ha lamentat que Salut encara no els hagi convocat per tractar sobre les controvertides retallades.

stats