Política 17/11/2016

ERC demana als seus regidors que no entrin en una "guerra de banderes" i evitin accions unilaterals

La direcció del partit fa arribar una nota informativa als càrrecs electes locals i els recorda que encara no s'ha definit una estratègia nacional

Aleix Moldes
2 min
Guerra de banderes al balcó de l’Ajuntament de Barcelona quan falten dos dies per a les eleccions catalanes

BarcelonaEl passat 12 d'octubre, una quarantena d'ajuntaments d'ERC van decidir mantenir l'activitat tot i tractar-se d'una jornada festiva. El Dia de la Hispanitat no hi havia "res a celebrar" per als republicans, que donen suport als càrrecs electes encausats per aquesta qüestió -a Badalona- i per qualsevol altra causa vinculada amb el procés sobiranista. Esquerra, però, no creu que sigui políticament rendible forçar els actes de desobediència allà on no hi ha consens per tirar-los endavant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat Nació Digital i ha confirmat l'ARA, la direcció del partit va fer arribar dimarts passat una nota informativa als seus càrrecs electes locals per demanar-los que no entrin en una "guerra de banderes". ERC creu que penjar l'estelada o despenjar la bandera espanyola en aquells municipis "on no existeix un consens polític i social no dóna cap rendiment polític". Per això recomana als seus regidors que actuïn amb "intel·ligència". Per exemple, els recorda que en els llocs on ja hi ha hagut una sentència que obliga a exhibir la bandera espanyola "els ajuntaments han penjat un rètol a la façana on es fa constar que aquella bandera hi oneja per imperatiu legal i no per voluntat democràtica".

La nota informativa consta de 6 punts i es recorda als regidors que existeix una "taula unitària formada per les entitats i els partits polítics sobiranistes" que s'encarrega de coordinar una estratègia comuna, "respectant la decisió individual que requereix una citació judicial". Per això, ERC recomana als seus càrrecs electes que "evitin respostes unilaterals i individualitzades" i que actuïn amb el màxim consens polític amb la resta de forces sobiranistes i en l'àmbit de política municipal del partit.

Les concentracions de suport als càrrecs investigats "es convocaran des de la taula de coordinació nacional" i el partit donarà cobertura jurídica als seus càrrecs electes denunciats o investigats per la seva implicació en el procés sobiranista. En la nota, Esquerra adverteix que l'Estat "intentarà provocar una divisió interna en el bloc independentista" amb qüestions com la de la "guerra de banderes" i destaca la necessitat de "preservar, respectar i garantir les funcions dels treballadors públics de totes les administracions".

stats