FULL DE RUTA SOBIRANISTA
Política 24/11/2014

Ernest Maragall opina que Mas ofereix "una unitat en minúscules" i pensada "en defensa pròpia"

L'eurodiputat afirma a 'Catalunya Ràdio' que espera poder anunciar la unitat entre NECat, Moviment Catalunya i Avancem la setmana vinent per aliar-se després amb ERC si totes aquestes formacions ho acorden

Ara
2 min

BarcelonaL'impulsor de Nova Esquerra Catalana (NECat) i eurodiputat en coalició amb ERC, Ernest Maragall, ha opinat aquest dilluns a 'El matí de Catalunya Ràdio', en referència a una possible llista unitària en unes eleccions plebiscitàries, que "el president Mas ens ofereix una unitat en minúscules". "Volem una unitat en majúscules, que defineixi clarament què farem després de les eleccions", ha reclamat, en la línia del full de ruta del líder dels republicans, Oriol Junqueras, subscrit per dirigents de NECat, Avancem i Socialisme Catalunya Llibertat. "El president Mas es queda curt, és una unitat de curta volada, més en defensa pròpia que de construcció de país", ha lamentat Maragall.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, l'eurodiputat es mostra confiat que la setmana vinent es pugui anunciar una unitat definitiva i orgànica entre les diverses formacions d'exsocialistes, un cop NECat i Moviment Catalunya ja han fet explícita la seva voluntat de confluència i a l'espera que Avancem també faci el pas. "Espero que això duri més aviat poc, el país es troba en un procés de reconstrucció", ha apuntat, i s'ha mostrat esperançat a fer un pas amb "ambició i al servei de Catalunya i el procés d'emancipació".

Davant l'interrogant de si els exsocialistes haurien d'aliar-se amb ERC, Maragall s'hi ha mostrat partidari. "És una possibilitat amb la qual em sento absolutament còmode, però ho haurem de decidir entre tots nosaltres", ha reconegut, tot i que ha rebutjat decidir-ho "a priori", mentre que les eleccions municipals podrien ser un "magnífic terreny per veure fins a quin punt el procés de confluència és convenient".

stats