Política 09/06/2017

El govern espanyol manté "el suport" a Montoro tot i la pressió de l'oposició perquè dimiteixi

El PSOE insisteix a demanar la dimissió del ministre

Dani Sánchez Ugart
1 min
El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va aprovar l’amnistia fiscal per fer aflorar els diners ocults en plena crisi. La mesura va recaptar la meitat del que estava previst.

MadridEl revés del Tribunal Constitucional al govern espanyol i, en especial, al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, declarant inconstitucional l'amnistia fiscal, ha posat el cap del ministre a la picota. L'oposició en demana la dimissió i creix la pressió a Mariano Rajoy perquè el faci plegar. Però, de moment, l'executiu espanyol manté "tot el suport" a Montoro, segons ha explicat aquest divendres el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu s'ha escudat en el fet que l'amnistia fiscal va respondre a les urgències fiscals que tenia Espanya, amb una necessitat apressant de reduir el dèficit, i ha defensat que el TC només tomba el decret per un error de forma (s'hauria d'haver aprovat sense urgència, com a llei).

Méndez de Vigo ha considerat que Montoro "ha fet una gran feina en la confecció i la negociació dels pressupostos del 2017. Començarà immediatament amb la negociació del sostre de despesa del 2018 i té tot el suport del govern".

El PSOE ha insistit a demanar aquest divendres la dimissió de Montoro, igual que la resta de l'oposició d'esquerres. Ciutadans, que havia fet de la lluita contra l'amnistia fiscal un dels seus cavalls de batalla durant les negociacions del pacte d'estabilitat amb Rajoy, de moment s'ha posat de perfil i només ha demanat la compareixença de Montoro al Congrés. El ministeri ja ha anunciat que Montoro hi anirà per voluntat pròpia.

stats