Política 23/09/2011

El govern espanyol considera "una equivocació greu" la decisió del consell d'administració de RTVE

El ministre portaveu fa costat a les ràdios en el conflicte obert amb la lliga espanyola de futbol

Miquel Codolar
2 min

MadridEl portaveu del govern espanyol, José Blanco, ha manifestat que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero considera "una equivocació greu" la decisió del consell d'administració de RTVE que va aprovar que l'òrgan de govern de RTVE accedís al sistema iNews, que utilitzen els treballadors de la corporació per elaborar les seves notícies. Blanco ha volgut reconèixer "la professionalitat i independència de TVE i els seus professionals, i la qualitat, professionalitat i independència que ha caracteritzat durant aquesta etapa de govern la televisió pública espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha afegit que els membres del consell "han de prendre les decisions que considerin oportunes" però han de ser "coherents". Ha fet aquestes declaracions poc després que s'hagi conegut la dimissió del conseller de RTVE proposat per CCOO, Héctor Maravall, després d'haver-se abstingut en la votació del dimecres passat que va aprovar una decisió abans que els qui van votar-hi a favor s'hagin fet enrere.

Zapatero, al costat de les ràdios en el conflicte amb la Lliga

El govern espanyol s'ha posicionat avui a favor de les ràdios en el conflicte que mantenen amb la lliga espanyola de futbol per retransmetre els partits. Blanco ha indicat que aquesta setmana s'han mantingut reunions entre representants de les ràdios i membres del govern espanyol. Ha afegit que l'executiu "aposta clarament per la defensa de la llibertat d'informació com a garantia dels drets de tots els ciutadans" i ha afegit que "les retransmissions esportives radiofòniques estan emparades pel dret a la informació".

També ha dit que "això no exclou que no hagin de negociar les condicions a les ràdios o les compensacions dels clubs per les facilitats que ofereixen als comunicadors per fer la seva feina". "Això no ha d'afectar un dret que està per sobre, que és el d'informar, i que contribueix a la difusió d'un esport que concita l'interès d'un nombre d'espectadors majoritari", ha reblat.

stats