Política 07/02/2013

'Estelada on vas?': una web busca el millor lloc per col·locar la bandera a Cardedeu

L'ANC de la ciutat vallesana estudia sotmetre a votació popular on col·locar l'estelada oficial. La pàgina també recull fotografies d'estelades penjades en municipis catalans

Ara
2 min
Fotomuntatge de l'estelada plantada davant de l'ajuntament de Cardedeu

BarcelonaCada cop són més els pobles i les ciutats catalanes que se les empesquen per col·locar una estelada de forma visible i preeminent en algun indret del municipi. Després de l'enginy de Gallifa, que fa unes setmanes va ser notícia per haver burlat la llei col·locant una bandera espanyola d'un pam a la façana de l'Ajuntament mentre plantava una estelada de dimensions considerables davant del consistori, diversos pobles i ciutats s'han animat a penjar l'estelada en llocs públics, i ara Cardedeu no vol ser menys. Per això, l'Assemblea Nacional Catalana d'aquesta ciutat del Vallès Oriental ha impulsat una web que pretén servir de plataforma pública per trobar el millor lloc per col·locar la bandera estelada al municipi. Aquest és l'objectiu principal del portal 'Estelada on vas?', que també recull fotografies de banderes penjades en altres municipis catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els impulsors de la iniciativa avisen, en to burleta, que es tracta "d'una missió difícil", però animen la ciutadania a proposar indrets i a votar el que considerin més adequat. Com a punt de partida, proposen situar l'estelada a l'entrada del poble, a la façana de l'Ajuntament o just al davant del consistori, i adverteixen als que preferirien veure-la al contenidor groc que "encara que sigui de plàstic [la bandera]", si no és envàs "al groc no hi va". A més, també venen cupons de 2 euros perquè els ciutadans contribueixin, a través del què anomenen "subscripcions", amb el finançament de l'estelada oficial de la ciutat.

Més enllà de la iniciativa web, l'ANC de Cardedeu estudia sotmetre a votació popular on col·locar l'estelada oficial.

stats