POLÍTICA
Política 17/10/2011

ETA podria anunciar aquesta setmana la fi definitiva de la violència, segons 'The Guardian'

El diari britànic diu que "alts funcionaris del govern de Zapatero" esperen una resposta imminent de l'organització terrorista després de la conferència de pau d'aquest dilluns a Sant Sebastià

Ara
1 min

BarcelonaLa conferència de pau que es fa aquest dilluns a Sant Sebastià amb la presència de sis líders internacionals, encapçalats per l'exsecretari general de l'ONU, Kofi Annan, comença a centrar l'atenció internacional. El diari The Guardian recull aquest diumenge a la nit una crònica signada a Madrid en què especula sobre la dissolució d'ETA com a resposta a la reunió d'alt nivell, a la qual s'hi han sumat sindicats i la majoria de partits polítics espanyols i francesos, tret del PP i UpyD. Tampoc assistiran a la reunió ni el govern basc ni el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En un pas històric per a Espanya, s'espera que aquesta setmana ETA anunciï el cessament definitiu a més de quatre dècades de violència, segons fonts pròximes a les negociacions", diu The Guardian.

El rotatiu assegura que el grup terrorista farà l'anunci en breu, com a reacció directa a la presència d'Annan al País Basc i a l'anunci recent d'una part dels presos desmarcant-se de la lluita armada.

"Alts funcionaris del govern socialista del president José Luis Rodríguez Zapatero fa setmanes que diuen que esperen que el grup faci algun moviment", apunta el rotatiu britànic.

ETA va declarar el setembre del 2010 un alto el foc "permanent". The Guardian especula que el proper pas podria ser la dissolució, i recorda que, si es produeix, l'anunci arribarà un mes abans de les eleccions generals.

stats