Política 06/06/2015

ETA veu en l'operació de Biarritz un "atac directe" al procés de desarmament

L'organització armada anuncia en un comunicat que portarà el cas a la Comissió Internacional de Verificació perquè analitzi "la situació que ha generat aquest atac"

M.colomer
1 min
ETA va escenificar l'inici del desarmament acordat amb la CIV el febrer de l'any passat / ARA

BarcelonaUn "atac greu i directe" al procés de desarmament acordat en el marc de la Comissió Internacional de Verificació (CIV). Així defineix l'organització ETA l'operació policial d'Espanya i França que el dia 28 de maig va acabar amb el decomís de 26 armes i material explosiu localitzats en un amagatall de Biarritz, al País Basc francès. "L'operatiu va ser un atac directe al segellat d'armes", conclou ETA en un comunicat al diari Gara. "Han atacat el procés acordat" de desarmament, adverteix ETA, que posarà el cas en coneixement de la CIV perquè analitzi la "situació que ha generat l'atac".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per ETA, tant l'operació de Biarritz com "altres agressions dirigides contra la CIV" són un indicador que tant Espanya com França volen obstaculitzar la resolució del conflicte basc. Això els porta a acusar els dos estats de ser "enemics de la pau". Perquè si no és així, diuen, "quin escenari busquen en atacar el procés que té com a finalitat deixar fora d'ús operatiu les armes d'ETA?".

L'ús polític del desarmament

A més, consideren que l'operació de Biarritz té relació directa amb "la profunda crisi que viu el govern del PP. Vol tapar el seu fracàs polític amb la seva arrogància habitual, llenguatge de guerra i força militar". I acusa el govern francès d'actuar "alineat amb l'actitud més extrema" de Rajoy.

stats