Política 19/04/2017

Els 15 ex presidents autonòmics investigats per corrupció

Ignacio González i l'ex líder valencià José Luis Olivas són els únics que han estat detinguts per a prestar declaració

Efe / Ara
1 min
Els ex presidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán

BarcelonaLa detenció del successor d'Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid, Ignacio González, en una operació de la Guàrdia Civil relacionada amb la gestió de l'empresa Isabel II, forma part d'una llarga llista d'investigacions judicials per corrupció a ex presidents autonòmics. Se'n comptabilitzen 15, set del PP, set del PSOE i un de CiU, l'ex president de la Generalitat Jordi Pujol. Alguns d'ells han passat per presó, alguns han estat absolts i d'altres tenen la causa encara oberta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident balear Jaume Matas (PP) és a dia d'avui l'últim condemnat per corrupció, després de la sentència el 2012 d'una de les 26 peces en què es va dividir el cas Palma Arena. Recentment, també pel cas Nóos.

Actualment, estan pendents de judici els exlíders de l'executiu andalús Manuel Chaves i José Antonio Griñán (PSOE) pel cas dels ERO fraudulents, processats el primer per prevaricació i el segon també per malversació.

El cas més recent és el de l'ex president murcià Pedro Antonio Sánchez (PP), que va dimitir a principis de mes abans que es debatés al parlament regional una moció de censura presentada contra ell.

També van rebre penes de presó l'ex president de Navarra Gabriel Urralburu (PSOE), per delictes de suborn contra la Hisenda Foral, i l'ex cap de l'executiu de Cantàbria Juan Hormaechea (PP), per malversació de cabals públics. Aquest darrer va ser indultat.

José Marco

Javier Otano (PSOE)

Carlos Collado (PSOE)

Demetrio Madrid (PSOE)Gabriel Cañellas (PP)Francisco Camps (PP)

José Luis Olivas (PP)

stats