Un exdiplomàtic d'Espanya a Andorra és el nou secretari general de Podem a Majadahonda

A finals de l'any 2013 el ministre d'Afers Estrangers García-Margallo es va plantejar destituir a Albert Moreno per defensar la legalitat d'una consulta d'autodeterminació a Catalunya

Un exdiplomàtic d'Espanya a Andorra, nascut a Barcelona, és secretari general de Podem a Majadahonda (Madrid). És Albert Moreno, de 60 anys i llicenciat en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va exercir com a representant d'Espanya al principat andorrà i a finals de l'any passat va entrar a formar part dels Cercles de Podem. 

És diplomat en Relacions Internacionals per la Sciences Po de París i va ingressar a la carrera diplomàtica fa trenta anys. També va ser assessor internacional del president de la Generalitat, José Montilla. També va ser destinat a les representacions diplomàtiques espanyoles a Angola, Luxemburg i en la representació permanent davant la Unió Europea. Alhora, va ser sotsdirector de l'Escola Diplomàtica i sotsdirector general del Pròxim Orient.

A l'octubre de l'any 2013, el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo,  es va plantejar destituir Moreno, l'ambaixador d'Espanya a Andorra, després que el diplomàtic es mostrés a favor de fer una consulta d'autodeterminació legal a Catalunya.

En una  entrevista publicada pel 'Diari d'Andorra', l'ambaixador va defensar que a Catalunya hauria de poder fer una consulta "legal" sobre la permanència o no a Espanya. Per Moreno, si l'opció de la independència aconseguís un suport del 65%, s'hauria d'"acceptar" aquest resultat. "Si no, no seríem demòcrates", afegia. En l'entrevista, el diplomàtic espanyol es definia com "internacionalista", "ni molt espanyol, ni molt català, ni molt res".

Més continguts de