Política 03/03/2015

La fiscalia del Suprem s'oposa a fer una prova de paternitat al rei Joan Carles

Considera que no s'ha presentat un principi de prova per seguir endavant amb la demanda de la belga Ingrid Jeanne Sartiau. Es tracta d'un cas que porta cua i que estava a punt d'arribar a judici

Europa Press
2 min
El rei Joan Carles, després de rebre l'alta hospitalària aquest dimarts / EFE

MadridDes que el Tribunal Suprem va admetre a tràmit el passat gener una demanda de paternitat contra el rei Joan Carles, semblava que el cas podria arribar a prosperar i que el monarca s'hagués de presentar a judici. Però aquest dimarts la Fiscalia del Suprem s'ha erigit en defensa del rei Joan Carles i s'ha oposat a que se li realitzi un test d'ADN per saber si és el pare de la ciutadana belga Ingrid Jeanne Sartiau. El ministeri públic, acceptant el recurs presentat pels advocats del monarca contra l'admissió a tràmit de la demana, argumenta que "no és el moment processal oportú per realitzar aquesta prova anticipada".

Manca de proves, segons el ministeri públic

En l'escrit presentat davant la Sala Civil de l'alt tribunal, la Fiscalia incideix en els mateixos arguments que ja va exposar per oposar-se a la tramitació d'aquest procediment, segons han informat fonts jurídiques. D'aquesta manera, el fiscal insisteix que l'assumpte no ha d'anar més enllà perquè la demanda no s'acompanya del principi de prova que estableix l'article 767.1 de la Llei d'enjudiciament civil segons el qual "en cap cas s'admetrà la demanda sobre determinació o impugnació de la filiació si amb ella no es presenta un principi de prova dels fets en què es fonamenta".

En el seu escrit, el fiscal incideix en l'"escàs cabal probatori" contingut en la demanda de Sartiau i fa esment a la seva recent aparició pública en un programa televisiu en què aquesta dona va donar una versió diferent a la continguda en la seva demanda davant el Suprem. Insisteix també la Fiscalia, segons les mateixes fonts, que la demanda parla d'uns fets esdevinguts fa més de 40 anys gairebé sense aportar dada concreta que els certifiqui.

Admissió a tràmit de la demanda al Suprem

El passat mes de gener la Sala Civil del Tribunal Suprem va admetre a tràmit la demanda en entendre que concorrien els requisits legals per fer-ho, després de celebrar una reunió que es va allargar durant quatre hores. L'alt tribunal havia desestimat anteriorment una altra demanda similar contra Joan Carles de Borbó presentada pel català Alberto Solà, que assegurava ser el primogènit de Joan Carles, i s'acompanyava d'una prova d'ADN amb una "fiabilitat superior al 99,9 per cent ", segons la demanda.

stats