EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 21/02/2014

La Fiscalia donarà suport a la petició de les víctimes d'ETA per fer declarar els verificadors a l'Audiència Nacional

Recull així el guant del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite) per exigir-los que expliquin on són els integrants d'ETA amb qui han contactat

Ara / Efe
1 min
Urkullu, aquest divendres amb els verificadors internacionals

BarcelonaLa Fiscalia donarà suport a la reclamació perquè els verificadors internacionals del procés de resolució del conflicte basc que aquest divendres han comparegut en roda de premsa declarin davant un jutge de l'Audiència Nacional com a testimonis, tal com ha sol·licitat el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc (Covite), per tal que informin del parador dels membres d'ETA amb els quals han contactat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'associació de víctimes considera que els etarres que apareixen en aquest vídeo són criminals que l'Estat ha de detenir, de manera que els verificadors han d'informar la justícia espanyola de totes les dades que puguin ajudar a la seva captura per part de les forces de seguretat espanyoles o franceses.

Petició "raonable"

Fonts de la Fiscalia citades per Efe han indicat que la petició presentada aquest divendres per Covite a l'Audiència Nacional és "raonable" i que per això la Fiscalia d'aquest tribunal hi donarà suport. Així, la Fiscalia és partidària que els membres de la Comissió Internacional de Verificació compareguin en qualitat de testimonis davant un jutge perquè informin sobre la identitat dels etarres amb els quals s'han reunit i el lloc de la trobada, així com les dades que tinguin per localitzar-los.

La CIV està integrada per un grup de personalitats amb experiència internacional en processos de pau i seguretat encapçalat per Ram Manikkalingam (Sri Lanka), a qui acompanyen Ronnie Kasrils (Sud-àfrica), Chris Maccabe (Regne Unit), Satish Nambiar (Índia), Fleur Ravensbergen (Països Baixos) i Aracelly Santana (Equador). De fet, dos d'ells, Ram Manikkalingam i Ronnie Kasrils, apareixen en un vídeo juntament amb dos militants d'ETA encaputxats, que els mostren l'armament posteriorment segellat i els lliuren un inventari amb el detall de les armes inutilitzades.

stats