Política 18/11/2014

Els fiscals catalans alerten de les llacunes jurídiques que impedeixen acusar Mas de desobediència

Van adreçar dilluns a Torres-Dulce un escrit en què justificaven la seva oposició a querellar-se contra el Govern tot i detectar "argúcies jurídiques" i "falta de lleialtat" de la Generalitat per dur a terme el 9-N

Efe
1 min

BarcelonaEls fiscals catalans han advertit per escrit al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, que si vol centrar la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, en l'acusació de desobediència, per haver promogut el procés participatiu del 9-N suspès pel Tribunal Constitucional (TC), pot trobar-se que no hi hagi prou base jurídica per sostenir-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un escrit adreçat a Torres-Dulce, en què argumenten el seu posicionament contrari a plantejar una querella contra els responsables del 9-N, els fiscals catalans fan notar que el 2005 es va despenalitzar la convocatòria il·legal de referèndums i consultes. I adverteixen de les "indesitjades àrees d'impunitat" que podria comportar acusar Mas d'un delicte de desobediència comú.

"Les objeccions que acabem de posar de manifest dificulten de manera significativa la viabilitat d'una eventual acció penal a exercitar contra el president de la Generalitat i membres del seu govern pel delicte que analitzem", conclou el text entregat a Torres-Dulce aquest dilluns. I tot això malgrat que recriminen a l'executiu català que ideés "argúcies jurídiques sense precedents" i actués amb "absoluta falta de lleialtat a l'acord constitucional" per portar a terme el 9-N.

stats