Política 20/05/2015

Forcades defensa que les monges facin política i critica la "ingerència a la llibertat d'expressió" de Fernández Díaz

La monja i impulsora de Procés Constituent assegura que l'estat espanyol està acostumat que l'Església "li vagi a favor"

Laia Vicens
1 min
La monja Teresa Forcades, durant la seva intervenció en l'acte central Capgirem Vic / L.V

VicLa monja i fundadora de Procés Constituent, Teresa Forcades, ha reivindicat que les monges es dediquin a fer política, i ha respost així a les paraules del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha titllat de "lamentable" que monges com Forcades o sor Lucía Caram s'hi dediquin. Segons Forcades, aquestes declaracions són una "ingerència" a la llibertat d'expressió, i ha afirmat que en un altre país serien "inaudites".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi hauria d'haver una separació radical entre Església i Estat, però aquí tenim un Estat acostumat que l'Església li vagi a favor", ha dit Forcades abans de començar l'acte central en suport a Capgirem Vic. De fet, ha explicat que trucarà a sor Lucía Caram, a qui l'uneix una "amistat", per quedar i mostrar-li el seu suport després que hagi assegurat que ha rebut pressions del govern espanyol.

En relació a la política nacional, Forcades ha afirmat que no vol "cedir a cap xantatge" perquè, per a ella i per a la seva formació, l'eix social i l'eix nacional són "indestriables". Així, ha descartat del tot una llista unitària de les forces independentistes: "Com que vull la independència he d'empassar-me les retallades? No".

stats