Política 03/07/2018

Forn, Rull i Turull també seran traslladats a la presó de Lledoners

Llarena dona via lliure al trasllat de tots els presos independentistes

Núria Martínez
2 min
D'esquerra a dreta, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull

MadridTots els presos independentistes seran traslladats a presons catalanes. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena també ha donat el vistiplau al trasllat de l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn i dels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull. Fonts de la direcció general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat han informat a Europa Press que tots tres seran traslladats, també, a la presó de Lledoners.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una providència, el magistrat torna a dir que "no hi ha raó processal que condueixi a la custòdia dels processats en cap centre penitenciari concret" i recorda que la decisió està "subjecta als criteris penitenciaris que la secretaria general d'Institucions Penitenciàries consideri".

Es tracta del mateix argument pel qual Llarena va donar via lliure al trasllat a presons catalanes la setmana passada de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva i Oriol Junqueras.

Cal recordar que Llarena encara s'ha de pronunciar sobre la quarta petició de llibertat que va fer la setmana passada Forn. L'exconseller va assegurar que la carta llegida en suport als Comitès de Defensa de la República (CDR) que va escriure al costat d'Oriol Junqueras i que va ser llegida el 2 de maig en un acte celebrat a la plaça de Sant Jaume va ser "per agrair el suport moral de la gent".

Tots els altres empresonats ja van tenir la confirmació de Llarena la setmana passada perquè havien fet la petició abans. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ja estan de camí a Catalunya. Els quatre líders independentistes han sortit de la presó de Valdemoro (Madrid) –on han passat la nit– aquest matí en un furgó juntament amb altres reclusos. Està previst que facin nit a Saragossa i que, des d'allà, siguin traslladats a Catalunya.

Es tracta d'una "conducció ordinària", és a dir, un trasllat programat, que inclou un total de 22 reclusos, entre els quals hi ha Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart, que van ser agrupats ahir a Valdemoro des de les presons on eren: Estremera (Junqueras i Romeva) i Soto del Real (Sànchez i Cuixart).

stats