ELECCIONS MUNICIPALS
Política 24/02/2015

El periodista Francesc Cruanyes serà el número 2 de la llista de CiU a Figueres a les eleccions municipals

En un comunicat, la federació nacionalista justifica la decisió per "la seva profunda coneixença de la realitat social de la ciutat"

Acn
1 min
Francesc Cruanyes / Twitter

FigueresEl periodista figuerenc Francesc Cruanyes acompanyarà Marta Felip al capdavant de la llista de CIU a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. L'actual alcaldessa de Figueres va fer arribar la proposta a Cruanyes a finals de l'any passat i aquest la va acceptar passades les festes de Nadal. Segons un comunicat de la federació nacionalista, Cruanyes s'incorporarà a la llista com a independent "amb un clar compromís amb el procés nacional català". Segons el mateix comunicat, Marta Felip ha optat per Cruanyes "per la seva profunda coneixença de la realitat social de la ciutat", pel seu activisme ciutadà i per formar part del teixit associatiu del municipi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Francesc Cruanyes (Figueres, 1961) és periodista i llicenciat en Història de l'Art (UB). Ha desenvolupat la major part de la seva activitat professional a Barcelona, a Ràdio Barcelona (editor d'Informatius i Cap de Cultura SER-Catalunya), al diari AVUI (Cap de Societat), a diferents emissores (RNE-Ràdio 4 i COM Ràdio) i, sobretot, a TVE.

Als Serveis Informatius de TVE a Catalunya ha dirigit i presentat diferents edicions de l'Informatiu i s'ha responsabilitzat de multitud de retransmissions i espais monogràfics. Va implantar i dirigir el programa de debat i anàlisi sociopolítica 59 Segons, posteriorment El Debat de la 1.

En les últimes setmanes, Cruanyes ha estat notícia per l'expedient que li ha obert TVE per col·laborar en diversos mitjans locals, al marge de la seva feina a l'ens públic.

stats