Mèdia 03/02/2015

TVE expedienta Francesc Cruanyes per col·laborar amb diaris locals

El periodista ha deixat les columnes d'opinió al setmanari 'L'Empordà' i al 'Diari de Girona' per la pressió de la cadena

Ara
1 min
Francesc Cruanyes / Twitter

BarcelonaTelevisió Espanyola (TVE) ha expedientat el periodista Francesc Cruanyes per col·laborar en publicacions locals, al marge de la seva feina a l'ens públic, i li ha prohibit seguir-ho fent. El mateix periodista ho ha donat a conèixer a través de Twitter i s'ha acomiadat de les seves seccions d'opinió al 'Diari de Girona' i del setmanari 'L'Empordà', on hi col·laborava des de feia disset i trenta-sis anys, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Cruanyes ha aprofitat les seves darreres columnes d'opinió a les dues capçaleres gironines per agrair la confiança dels seus responsables i "la fe en el periodisme local" que mantenen.

"Ara haig de plegar, em comminen a deixar de publicar amb una pistola al pit -és una metàfora! Vaig començar a fer-ho al segle XX. Al XIX cremaven llibres. Al XVIII cremaven els escriptors. Al XXI, els contraris a la lliure expressió de les idees tenen maneres més sibil·lines de silenciar", ha finalitzat dient Cruanyes en els dos darrers textos que ha publicat a 'L'Empordà' i al 'Diari de Girona'.

stats